Anh 12 - Phonetics

Exercise 2. Choose one word which has different stress pattern from the other three. Identify your answer by circling the corresponding letter A, B, C, or D.

6. A. biodiversity B. anniversary

C. lemonade D. submarine

7. A. resurface B. rehearsal

C. recycle D. recommend

8. A. organism B. herbicide

C. entrapment D. offspring

9. A. carnivore B. importance

C. difference D. jellyfish

10. A. atmosphere B. gestation

C. reveal D. permission

 

docx7 trang | Chia sẻ: maiphuongdc | Ngày: 01/06/2013 | Lượt xem: 1928 | Lượt tải: 1download
Bạn đang xem nội dung tài liệu Anh 12 - Phonetics, để tải tài liệu về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
Unit 9 UNDERSEA WORLD PART I. PHONETICS Exercise 1. Choose one word which has the underlined part pronounced differently. Identify your answer by circling the corresponding letter A, B, C, or D. 1. A. dolphin B. altitude C. starfish D. holiday 2. A. climb B. rob C. dumb D. comb 3. A. resort B. diversity C. eraser D. reserve 4. A. school B. cartoon C. cookie D. moonlight 5. A. knowledge B. knife C. krill D. knee Exercise 2. Choose one word which has different stress pattern from the other three. Identify your answer by circling the corresponding letter A, B, C, or D. 6. A. biodiversity B. anniversary C. lemonade D. submarine 7. A. resurface B. rehearsal C. recycle D. recommend 8. A. organism B. herbicide C. entrapment D. offspring 9. A. carnivore B. importance C. difference D. jellyfish 10. A. atmosphere B. gestation C. reveal D. permission Choose from the four given options marked A, B, C, and D one best answer to complete each sentence/ question by circling the corresponding letter A, B, C, or D. His action his thought. A. says B. is C. reveals D. makes Oil is spilled from tankers. This makes the marine life be . A. dangerous B. at risky C. dangerously D. at stake This jacket is . It doesn’t fit the small boy. A. big enough B. oversize C. oversized D. too small What must I do to help her difficulties in her life? A. overcome B. get away C. fight D. get out Tom: -1 am going to a funeral and I don’t know what to wear. Linda: - You wear a black suit. A. should B. shouldn’t C. ought to D. must You are having the measles. You go out. A. may not B. cannot C. ought not D. shouldn’t If there electricity, our life would come back to the Stone Age. A. weren’t B. wasn’t C. isn’t D. has no What if you won one billion dongs on lottery? A. will you do B. do you do C. would you have done D. would you do 19. I 21. Your exam is coming. Unless you work harder you ____ pass the exam A. will B. won’t C. would D. wouldn’t . you didn’t help me I couldn’t make such progress in my English study. A. Although B. Unless C. If D. Because We will go for a walk unless it . A. doesn’t rain B. didn’t rain C. rains D. rained Our natural resources run out soon if we them now. A. will/don’t save B. would/ don’t save C. would/ didn’t save D. will/ are not saving Unless she invites me I to her birthday party tomorrow. A. will come B. would come C. won’t come D. wouldn’t come I cannot speak English so I don’t apply for the job. If I English I for the job. A. could speak/ would apply B. can speak/ will apply C. could speak/ will apply D. could speak/ would have applied What you do now if you president of the USA, Peter? A. will/ are B. would/ were C. would/ become D. will/ became You look tired. you stay at home and have a rest? A. How about B. What about C. Should D. Why don’t What if there _ no water on our planet? A. would happen/ is B. will happen/ is C. would happen/ were D. would have happened/ were 30.I am not his father. I wouldn’t be concerned about him I were his father. A. if B. until C. unless D. though 31. Would you mind if I here? A. smoke B. smoked C. smoking D. had smoked 32. You are having a terrible cough. You shouldn’t _____ A. smoke B. smoked C. smoking D. to smoke 33. you to wear a helmet when you ride a motorbike. A. should B. must C. ought D. has 34. My parents would be disappointed if I the exam. A. don’t pass B. passed C. failed D. won’t pass think should be banned in air-conditioned rooms. A. smoke B. to smoke C. smokers D. smoking think the police should be more strict those who break the traffic rules. A. with B. to C. for D. of 37. I am going to buy a television. Which one I buy, a Sony or a Panasonic? Can you give me an advice? A. will B. must C. should D. can am sure our teacher would sympathize with you if she your hard life. knows B. knew C. was known D. will know Mr. and Mrs. Brown are happy parents. Their are all very obedient and successful. grandchildren B. nephews C. offspring D. students A ship that can go under water is called a . carnivore B. seal C. krill D. submarine . is a kind of chemicals which can kill grass. Pesticide B. Herbicide C. Insecticide D. Fertilizer To be at stake means . to be in danger B. to be killed C. to die soon D. to be extinct 43. _____our teacher’s help we have made great progress in our study. Because B. Thank to C. Thanks to D. Thank for Women have made great contribution the development of our society. A.for B. to C. on D. in This river is 10 meters___________ ._____ deep B. depth C. deepen D. deeply Forests cover of this area. two-three B. two-third C. second-three D. two-thirds . of 9 is 3. One-thirds B. One-third One-three D. First-three What would you do if you a lot of money? has B. have had D. having She wouldn’t be angry with you you didn’t lie to her. unless B. if so D. because “Why don’t you go with us on the tour?” “I’d like to, but with my exams on Monday, I know I really wouldn’t B. couldn’t shouldn’t D. hadn’t PART III. READING Exercise 1. Read the following passage and choose the best given answer B, C, or D to fill in each gap. FOOD AND TALK Last week at a dinner party, the hostess asked me to sit (51) to Mrs. dress. She did not event look up when I ……… (53) my seat behind her. Her eyes were fixed on her plate and in a short time, she was busy (54). I tried (55) a conversation. “A new play is (56) to “The Global” soon,” I said. “ (57) intend to see it?” “No,” she answered. “Have you (58) spent your holidays abroad?” I asked. “No,” she answered. “Will you stay in England this summer?” “No,” she answered. In despair, I asked her whether she was enjoying her dinner. A. near next A. wear with A. sat down took A. with eating to eat A. to make make A. showing acting A. Will you Did you A. already just beside opposite wears in made had eating eats making made coming performing Do you Are you yet ever Unit 9 UNDERSEA WORLD KEY 1. D 23. C 45. A 2. B 24. A 46. D 3. B 25. C 47. B 4. C 26. A 48. C 5. C 27. B 49. B 6. A 28. D 50. C 7. D 29. C 51.C 8. C 30. C 52. D 9. B 31.B 53. C 10. A 32. A 54. B 11.C 33. C 55. A 12. D 34. C 56. B 13. C 35. D 57. B 14. A 36. A 58. D 15. A 37. C 16. D 38. B 17. A 39. C 18. D 40. D 19. D 41. B 20. A 42. A 21. B 43. C 22. C 44. B 186

Các file đính kèm theo tài liệu này:

  • docxANH 12 - Bài tập ngữ pháp bổ xung-Unit 9.docx