Đề khảo sát chất lượng học sinh giỏi Anh văn lớp 6 (Năm học 2008-2009)

Question V: Finish the second sentence so that it has the same meaning as the first.

1. A year has twelve months.

-> There are .

2. Lan is more intelligent than her sister.

-> Lan’s sister isn’t .

3. He looks after the sick people.

-> He takes .

4. Do you enjoy listening to music?

-> Are you interested .?

5. What is your mother’s job?

-> What does .?

6. We have a two - month summer vacation.

-> Our summer vacation lasts .

7. Will you please look after the house while we are away?

-> Will you please take .?

8. Vietnamese students have fewer vacations than American ones.

-> American students .

9. It takes me about two hours each day to do my homework.

-> I spend .

10. Hoa is a hard student.

-> Hoa studies .

 

doc12 trang | Chia sẻ: leddyking34 | Ngày: 01/06/2013 | Lượt xem: 3475 | Lượt tải: 50download
Bạn đang xem nội dung tài liệu Đề khảo sát chất lượng học sinh giỏi Anh văn lớp 6 (Năm học 2008-2009), để tải tài liệu về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
......................................................... 3. When this program finish? ......................................................................................... 4. The bank doesn’t closes until 4.30. .................................................................................. 5. They like watch TV. ................................................................................... 6. Would you like go to the cinema tonight? ........................................................................ 7. He usually doesn’t come home late. ......................................................................... 8. He comes here with bicycle. ...................................................................................... 9. Are you enjoy the party? ..................................................................................... 10. Can you playing chess? ................................................................................... Question VII: Use the given words to make complete sentences. 1. Minh/ live/ brother/ apartment/ town. ............................................................................................................................................... 2. Mrs. Lan/ and/ children/ travel/ London/ plane. ............................................................................................................................................... 3. There/ be/ any flowers/ your/ school/ yard? ............................................................................................................................................... 4. He/ not ride/ home/ but/ go/ taxi. ............................................................................................................................................... 5. Sister/ have/ bike/ and/ cycle/ work/ everyday. ............................................................................................................................................... Question VIII: Read the following passage and answer the questions below. Linda is a vegetarian so she doesn’t eat meat. She doesn’t have a big breakfast every morning. She usually has a slide of bread and a glass of milk. She has lunch at the office at about 11.30. She has only rice with vegetables for lunch. At weekends she often goes to a Chinese restaurant because there is a lot of delicious food for vegetarians. * Question: 1. Why doesn’t Linda eat meat? ............................................................................................................................................... 2. What does Linda usually have for breakfast? ............................................................................................................................................... 3. What does she have for lunch? ............................................................................................................................................... 4. Where does she have lunch? ............................................................................................................................................... 5. Why does she often go to a Chinese restaurant at weekends? ............................................................................................................................................... ------------The end------------ PHÒNG GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO HUYỆN YÊN MÔ HƯỚNG DẪN CHẤM ĐỀ KIỂM TRA HỌC SINH GIỎI 6 Năm học: 2008-2009 Môn: Anh văn Question I: (2,5 ms) - Mỗi câu chọn đúng cho: 0,25 đ. 1. A 2. C 3. D 4. B 5. A 6. C 7. B 8. A 9. D 10. C Question II: (2,5 ms) - Mỗi động từ chia đúng cho: 0,25 đ. 1. watches 2. don’t read 3. is/ plays 4. Do ...... play..... 5. are your children/ are playing 6. are you doing/ am unloading 7. Is Nam working Question III: (2,5 ms) - Mỗi ô trống điền đúng cho: 0,25 đ. 1. It 2. staying 3. him 4. are 5. washing 6. have 7. with/ doing 8. they 9. evening 10. do Question IV: (2,5 ms) - Mỗi từ chọn đúng cho: 0,25 đ. 1. C 2. A 3. A 4. B 5. B 6. D 7. C 8. B 9. D 10. C Question V: (2,5 ms) - Mỗi câu hỏi đặt đúng cho: 0,25 đ. 1. How does she go/ get/ travel to school everyday? 2. Who is the man in the car? 3. What are you having for breakfast? 4. Where does your sister work? 5. How many boys and girls are there in your class? 6. Which class are you in? 7. What time/ When does your brother get up? 8. How are they traveling to work? 9. What is there near your house? 10. Where does Mr. Hoang work? Question VI: (2,5 ms) - Mỗi câu chữa đúng cho: 0,25 đ. 1. don’t -> doesn’t 2. a -> the 3. does this program 4. closes -> close 5. watch -> watching 6. go -> to go 7. usually doesn’t -> doesn’t usually 8. with -> by 9. enjoy -> enjoying 10. playing -> play Question VII: (2,5 ms) - Mỗi câu viết đúng cho: 0,5 đ. 1. Minh lives with her/ his brother in an apartment in town. 2. Mrs. Lan and her children travel to London by plane. 3. Are there any flowers in your school yard? 4. He doesn’t ride home but he goes by taxi. 5. My sister has a bike and she cycles to work everyday. Question VIII: (2,5 ms) - Mỗi câu trả lời đúng cho: 0,5 đ. 1. Because she is a vegetarian. 2. She usually has a slide of bread and a glass of milk for breakfast. 3. She has only rice with vegetables for lunch. 4. She has lunch at the office. 5. Because there is a lot of delicious food for vegetarians. Phßng gi¸o dôc vµ ®µo t¹o HuyÖn yªn m« §Ò kh¶o s¸t ®ît I §Ò kh¶o s¸t chÊt l­îng Häc Sinh Giái 7 N¨m häc 2008 – 2009 M«n: Anh v¨n (Thêi gian lµm bµi: 120 phót) Question I: Choose the best answer to fill in each blank. 1. Please ............... the milk carefully. I don’t want it to boil over. A. see B. watch C. look at D. notice 2. “Was he disappointed?” - “Yes, he found the movie ........................” A. boring B. boringly C. bores D. bored 3. ........................ 20 September, 1529, five small ships set sail from Spain. A. At B. In C. On D. By 4. Every student in those five rooms must bring ......................... own books to class. A. one’s B. someone’s C. their D. his 5. “Was the competition a success?” - “Yes, ...................... people took part in it than usual.” A. more B. fewer C. less D. many 6. What do students often do ...................... break? A. in B. for C. at D. on 7. I don’t like brown rice. Don’t you have ................................? A. white ones B. any white C. no white D. a white 8. Would you like .......................... that for you? A. me doing B. that I do C. me do D. me to do 9. You can join the club when you ........................... older. A. will get B. get C. are getting D. can get 10. Can you see any people in the house? ................................. A. Only a little B. Only few C. Only a few D. Only little Question II: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words in each group. 1. A. teenager B. together C. guess D. regular 2. A. chicken B. coach C. orchestra D. change 3. A. meat B. reader C. overseas D. realize 4. A. horrible B. hour C. hundred D. hold 5. A. much B. drug C. future D. buffalo 6. A. started B. weighed C. measured D. called 7. A. appointment B. affect C. amount D. add 8. A. serious B. symptom C. sugar D. sauce 9. A. great B. beautiful C. teacher D. means 10. A. wet B. better C. rest D. pretty Question III: Give the correct form or tense of the verbs in the brackets. 1. At the moment we (sit) .............................. in a café. We (wait) ..................... for the museum to open, so I (write) ............................ some postcards. 2. Miss Helen (help) ............................. as soon as she (finish) ............................. that letter. 3. Boys like (play) ............................. marbles or catch while girls enjoy (skip) .............. rope or chatting. 4. (you/ go) ....................................... abroad for your holiday? - Well, I (get) ................... a holiday job. I’m going to an agent’s on Saturday (find out) ........................... about it. Question IV: Choose the best answer to fill in each blank of the following passage. Dear Hanh, I’m writing to invite you to a party we ........................ (1) at the flat next Friday, December 14th. As you know, ...........................(2) Lan’s 13th birthday next week and my birthday next month, .......................... (3) we thought we’d celebrate together and have a joint party. I can’t remember if you know my address or not, but anyway, if you ..............................(4) the direction below, you shouldn’t get lost. Take the Number 15 bus from the station and ........................... (5) at the Star Hotel. Walk down Long Viet Road, past the DanChu Cinema, and then .........................(6) the first turning on the right. That’s LeLoi Road. Turn left ..................... (7) the first junction, then go straight past the church as far as the next crossroads. ......................(8) and our block of flats is the second on the right. Do try and come. Of course you’re ........................... (9) to bring someone with you if you want to. Look forward .............................. (10) you then! 1. A. have B. are having C. going to have D. will has 2. A. it’s B. its C. they’re D. she’s 3. A. too B. but C. because D. so 4. A. to follow B. follow C. following D. follows 5. A. get up B. get by C. get on D. get off 6. A. have B. get C. take D. bring 7. A. in B. at C. of D. on 8. A. Right turn B. To right C. To turn D. Turn right 9. A. welcomed B. welcome C. welcoming D. to welcome 10. A. to see B. for seeing C. of seeing D. to seeing Question V: Finish the second sentence so that it has the same meaning as the first. 1. A year has twelve months. -> There are .......................................................................................................................... 2. Lan is more intelligent than her sister. -> Lan’s sister isn’t .............................................................................................................. 3. He looks after the sick people. -> He takes ........................................................................................................................... 4. Do you enjoy listening to music? -> Are you interested ..........................................................................................................? 5. What is your mother’s job? -> What does .......................................................................................................................? 6. We have a two - month summer vacation. -> Our summer vacation lasts .............................................................................................. 7. Will you please look after the house while we are away? -> Will you please take .......................................................................................................? 8. Vietnamese students have fewer vacations than American ones. -> American students ........................................................................................................... 9. It takes me about two hours each day to do my homework. -> I spend .............................................................................................................................. 10. Hoa is a hard student. -> Hoa studies ....................................................................................................................... Question VI: Use the given words to make complete sentences. 1. Could/ tell/ how/ get/ police station/ please? .............................................................................................................................................? 2. How much/ cost/ mail/ letter/ USA? ..............................................................................................................................................? 3. In/ future/ we/ less work/ more money/ spend. ............................................................................................................................................... 4. Brother/ engineer/ and/ work/ factory/ suburb/ capital. ............................................................................................................................................... ............................................................................................................................................... 5. Eat/ and/ talk/ friends/ be/ most common ways/ relax/ recess/ many countries. ............................................................................................................................................... ............................................................................................................................................... Question VII: Read the following passage and answer the questions below. Headache is a very common disease in the USA. Every year, about fifty million people have to go to the doctor because of headache. The symptoms of a headache are various. People can see black dots or bright spots in front of their eyes. They may also have pains only on one side of the head. Sometimes when the pain goes away, the head is sore. People have headache when they work too hard or they are too nervous about something. Medicine can help cure the disease but people usually have to do more than taking tablets. They can prevent headaches by changing their diets or their lifestyle or simply by going to bed. * Questions: 1. Why is headache a common disease in the USA? ............................................................................................................................................... ............................................................................................................................................... 2. What can people see when they have headaches? ............................................................................................................................................... 3. Can people have pains on only one side of the head? ............................................................................................................................................... 4. When do people have headaches? ............................................................................................................................................... 5. How can they prevent headaches? ............................................................................................................................................... ............................................................................................................................................... Question VIII: Fill in each blank with the suitable preposition. 1. It was interesting. I had a lot ................................ fun. 2. What do you think ............................... the place? 3. My friends took me .................................. a temple. 4. I bought gifts ............................ my friends. 5. Were you tired ................................... the trip? 6. She put the hat ........................... the wall. 7. Why don’t you look ............................. the fish? - They are lovely. 8. Last night I spoke to my mum ................................ my hobby. 9. He rented a house next door ......................... mine. 10. He moved .............................. a new house. ------------- The end--------------- PHÒNG GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO HUYỆN YÊN MÔ HƯỚNG DẪN CHẤM ĐỀ KIỂM TRA HỌC SINH GIỎI 7 Năm học: 2008-2009 Môn: Anh văn Question I: (2,5 ms) - Mỗi từ chọn đúng cho: 0,25 đ. 1. B 2. A 3. C 4. D 5. A 6. C 7. B 8. D 9. B 10. C Question II: (2,5 ms) - Mỗi từ chọn đúng cho: 0,25 đ. 1. A 2. C 3. D 4. B 5. C 6. A 7. D 8. C 9. A 10. D Question III: (2,5 ms) - Mỗi động từ chia đúng cho: 0,25 đ. 1. are sitting/ are waiting/ am writing 3. playing/ skipping 2. will help/ finishes 4. Are you going/ am going to get (will get)/ to find out. Question IV: (2,5 ms) - Mỗi từ chọn và điền đúng vào ô trống cho: 0,25 đ. 1. B 2. A 3. D 4. B 5. D 6. C 7. B 8. D 9. B 10. D Question V: (2,5 ms) - Mỗi câu viết lại đúng cho: 0,25 đ. 1. There are twelve months in a year. 2. Lan’s sister isn’t as intelligent as her. 3. He takes care of sick people. 4. Are you interested in listening to music? 5. What does your mother do? 6. Our summer vacation lasts two months. 7. Will you please take care of the house while we are away? 8. American students have more vacations than Vietnamese ones. 9. I spend two hours each day doing my homework. 10. Hoa studies (very) hard. Question VI: (2,5 ms) - Mỗi câu viết đúng cho: 0,5 đ. 1. Could you tell me how to get to the police station, please? 2. How much does it cost to mail a letter to the USA? 3. In the future, we have less work and more money to spend. 4. My brother is an engineer and he works in a factory in the suburb of the capital. 5. Eating and talking with friends are the most common ways of relaxing at recess in many countries. Question VII: (2,5 ms) - Mỗi câu trả lời đúng cho: 0,5 đ. 1. Because every year, about fifty million people have to go to the doctor because of headache. 2. They can see black dots or bright spots in front of their eyes. 3. Yes, they can. 4. When they work too hard or they are too nervous about something. 5. They can prevent headaches by changing their diets or their lifestyle or simply by going to bed. Question VIII: (2,5 ms) - Mỗi giới từ đúng cho: 0,25 đ. 1. of 2. about 3. to 4. for 5. from 6. on 7. at 8. about 9. to 10. to Phßng gi¸o dôc vµ ®µo t¹o HuyÖn yªn m« §Ò kh¶o s¸t ®ît I §Ò kh¶o s¸t chÊt l­îng Häc Sinh Giái 8 N¨m häc 2008 – 2009 M«n: Anh v¨n (Thêi gian lµm bµi: 120 phót) Question I: Choose the best answer to fill in each blank. 1. My aunt speaks English very ................................ A. good B. well C. goodly D. best 2. We have math on Tuesday, Thursday, and Friday; It means we have math .................. a week. A. once B. twice C. three times D. four times 3. Lan promises to ............................ her best in learning English. A. try B. make C. work D. learn 4. Learners don’t only learn the meaning ......................... the spelling and pronunciation of new words. A. too B. as well as C. also D. but also 5. The manager asked me ............................. for him outside his office. A. wait B. waiting C. to wait D. waited 6. She hasn’t written to me ........................................ A. already B. yet C. never D. any longer 7. Would you be ................................ to hold the door open? A. kind enough B. too kind C. as kind D. so kind 8. Take the number 7 bus and get ......................... at Forest Road. A. up B. down C. outside D. off 9. They have never come ............................ such a beautiful village before. A. off B. along C. at D. across 10. Surely David’s not going to drive, .......................... he? A. does B. isn’t C. is D. will Question II: Give the correct form of the words in the brackets. 1. He fell off the bike, but his ............................... were not serious. (injure) 2. She gave me a ............................... of the new house. (demonstrate) 3. The shop ............................. showed me a lot of new models. (assist) 4. You must read the following ............................... precautions carefully. (safe) 5. You shouldn’t talk about her character only through her .......................... (appear) 6. We are waiting for the .............................. of our uncle’s train. (arrive) 7. The increase in population has led to .................................... in many cities. (crowd) 8. We had a terrible trip because the weather was ............................. (please) 9. If you want to get more ................................, please contact Mr. Phong. (inform) 10. It’s a good restaurant; the food there is very ........................... (taste) Question III: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words in each group. 1. A. visit B. resort C. museum D. restaurant 2. A. seat B. great C. please D. beach 3. A. helped B. wanted C. sounded D. suggested 4. A. hotel B. photo C. move D. pagoda 5. A. city B. center C. country D. cigarette 6. A. mind B. climb C. exciting D. destination 7. A. sugar B. sorry C. seaside D. summer 8. A. busy B. why C. history D. family 9. A. page B. village C. luggage D. heritage 10. A. what B. which C. where D. who Question IV: Give the correct form or tense of the verbs in the brackets. 1. My uncle (not/ be) ……………………………. out of his house since he (buy) ………………………… a color TV. 2. I don’t think I (go) ............................... out tonight. I (be) .......................... too tired. 3. John (wash) .............................. his hands. He (just/ repair) ...................................... the TV set. 4. Tell him (bring) .................................. his bike inside. If he (leave) ........................... it there, someone (steal) ....................................... it. 5. Where (you/ spend) ........................................ your summer holiday last year? Question V: Finish the second sentence so that it has the same meaning as the first. 1. Keeping the environment clean is very important. -> It’s .................................................................................................................................... 2. They will show the time machine to the public when they finish it. -> The time machine ............................................................................................................. 3. He was delighted to receive his aunt’s letter. -> He was delighted that his ................................................................................................. 4. Old car tires are recycled to make shoes and sandals. -> People ............................................................................................................................... 5. I’m very sad that I wasn’t accepted in that group. -> I’m very sad not ................................................................................................................ 6. Van keeps forgetting his homework. -> Van is ............................................................................................................................... 7. I would like you to help me to put the chairs away. -> Do you mind ...................................................................................................................? 8. Please don’t make any noise; I’m very tired. -> I’d rather ........................................................................................................................... 9. Having a vacation abroad is very interesting. -> It is ................................................................................................................................... 10. The water was so cold that the children couldn’t swim in it. -> The water wasn’t .............................................................................................................. Question VI: Read the following passage and answer the questions below. A burn is an injury to the skin caused by exposure to fire, hot liquids or metals, chemicals, electricity or the sun’s ultraviolet rays. When someone gets a burn , it’s necessary to provide first - aid right away. First aid for burns involves removing the source of the burn as soon as possible. The burns should be cooled immediately with cold water. A clean, cold wet towel or dressing can be placed on less serious burns to ease pain and protect the burns from contaminating. If the burn is caused by chemicals, it should be bathed continuously with running water for at least 20 minutes to reduce the substance. Any powder should be carefully brushed off with gloved or protected hands before washing. Wet dressings should never be used for burns. Instead, the first - aid provider should gently apply dry, sterile dressing held in place by bandages and seek immediate medical attention. * Question: 1. What can cause burns? ............................................................................................................................................... .............................................................

Các file đính kèm theo tài liệu này:

  • docĐề thi hsg tiếng anh 6- YÊN MÔ.doc
Tài liệu liên quan