Đề khảo sát chất lượng tiếng Anh 10 2011

Read the text and answer the questions below.

Almost a hundred thousand people were killed and half a million homes destroyed as a result of an earthquake in Tokyo in 1923. The earthquake began a minute before noon when the people of Tokyo were cooking their midday meals. Thousands of stoves were overturned as soon as the earth began to shake. As a result, small fires broke out everywhere and quickly spread. It was impossible to use fire fighting equipment because most of the water pipes had burst. Consequently, over ninety per cent of the damage was caused by fire rather than by the collapse of buildings. If the earthquake had occurred at night while people were sleeping, fewer people would have died.

 

doc7 trang | Chia sẻ: leddyking34 | Ngày: 13/05/2013 | Lượt xem: 5231 | Lượt tải: 4download
Bạn đang xem nội dung tài liệu Đề khảo sát chất lượng tiếng Anh 10 2011, để tải tài liệu về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
Së GD & ĐT HẢi DƯƠNG TRƯỜNG THPT THANH B×NH -------****--------- ĐỀ KHẢO SÁT CHẤT LƯỢNG NĂM 2011 M«n TIẾNG ANH : KHỐI 10 Thời gian lµm bài 60 phót. Full name…………………………......... : Class………………: SBD: ……… A / Circle the word in each group that has the nuderlined part pronounced diffirently from the rest: (1p) 1. A. Advance B. Asian C. Aquatic D. Appreciate 2. A. rugby B. multi- sport C. introduce D. culture 3. A. effective B. eradicate C. ethnic D. expend 4. A. stopped B. ended C. collected D. visited 5. A. jumps B. reads C. corrects D. talks B/ Choose the best answer A, B, C or D to complete each sentence (2ps) 1. Cheer……………. ! Tommorrow is a new day. A. in B. at C. up D. out 2. Like language , music is used to………………….. A. entertain B. communicate C. entertaiment D. communication 3. He was killed in a ………………….. accident at the age of 24 A. tragic B. comic C. minor D. great 4. …………………. A good student, you need to be hard working. A. To get B. To become C. To come D. To try 5. ………………………..volunteers to help the poor children? – Linh and I do. A. Who B. Whom C. What D. Which 6. A(n) ……………………is a period of ten years. A. century B. decade C. millennium D. anniversary 7) They told me they ……. at the class meeting the day before. A. were B. have been C. would be D. had been 8) He insisted that he would come and help her ……….. . A. tomorrow B. next Sunday C. now D. the following day 9) She asked me to come …………….. and wait for her. A. here B. there C. to this place D. that place 10) John said that he ……… the following day. A. has just come back B. would come back C. won’t come back D. had come back C/ Reading: (2,5ps) Read the text and answer the questions below. Almost a hundred thousand people were killed and half a million homes destroyed as a result of an earthquake in Tokyo in 1923. The earthquake began a minute before noon when the people of Tokyo were cooking their midday meals. Thousands of stoves were overturned as soon as the earth began to shake. As a result, small fires broke out everywhere and quickly spread. It was impossible to use fire fighting equipment because most of the water pipes had burst. Consequently, over ninety per cent of the damage was caused by fire rather than by the collapse of buildings. If the earthquake had occurred at night while people were sleeping, fewer people would have died. 1. Where and when did the earthquake happen? .................................................................................................................................... 2. How many people were killed? .................................................................................................................................... 3. What were people doing when the earthquake happened? .................................................................................................................................... 4. Why was it impossible to use fire fighting equipment? .................................................................................................................................... 5. What caused most of the damage, the fire or the collapse of buildings? .................................................................................................................................... D/ Give the right forms of the verbs in brackets: (2ps) 1. She a1ways (remember)................................. my birthday. 2.He usually (go) ................to school in the morning 3. Mr Brown (work)....................................... in a supermarket. 4 . I (work).......................................... in this factory until I find a better job. 5. The sun (rise) ............ in the East. 6 . Look! It (snow).............................. 7. Mr Pike (stay) .................. here last night 8. If I have free time, I ( visit ) ……………………my friends. 9. If they do not learn hard , their parents ( not, be )……………….. very happy. 10. If I hadn't broken her new mirror last night, I ( feel)................................... so terrible. E/ Writing(2,5ps) I/ Change into reported speech: 1. Mai said to Quoc:” I will come here tomorrow.” => Mai told Quoc…………………………………………………………………. 2. The teacher said: “Do you understand this lesson?” => The teacher asked us……………………………………..……………………. 3. Tom said to me:” when does the train leave.” => Tom asked me ………………………………………………………………….. II/ Change these sentences into Passive voice: 1. The boys broke the window and took away some pictures =.> The window …………………………………………………..……………… 2. We put up a notice about the trip on the notice board yesterday. => A notice about the trip ......................................................................................... 3. The teacher is going to explain this problem to us. => This problem ………….......................……………………………………..…… 4. The police are following the suspects. => The suspects…………………… ..........................................................………… III/ Review conditional Sentences type 3 : 1. I didn’t have an umbrella with me and so I got wet. => If I had ………………………………………………………………………………………… 2. They didn’t come to the party last night, they didn’t see Catherine, a famous singer. . =>If they had ………………………………………………………………………… 3. I was able to buy the bike only because Hung lent me the money. => If Hung hadn’t............................................................................................................. §¸p ¸n líp 10 A / Circle the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest: (1p) 1. B 2. D 3. C 4. A 5. B B/ Choose the best answer A, B, C or D to complete each sentence (2ps) 1. C 2. B 3. A 4. B 5. A 6. B 7. D 8. D 9. B 10. B C/ Reading: (2,5ps) Read the text and answer the questions below. 1. in Tokyo in 1923. 2. A hundred thousand People. 3. Cooking their midday meals. 4. Because most of the water pipes had burst. 5. The fire. D/ Give the right forms of the verbs in brackets: (2ps) 1. remembers 2. goes 3. works 4. am working 5. rises 6. is snowing 7. stayed 8. will visit 9. won’t be 10.wouldn't feel D/ Writing (2,5ps) I/ Change into reported speech: 1. Mai said that she would come there the next day. 2. The teacher asked if I understood the lesson. 3. Tom asked me when the train left. II/ Change these sentences into Passive voice 1. The window was broken and some pictures were taken away by the boys. 2. A notice about the trip was put up on the notice board yesterday. 3. This problem is going to be explained to us by the teacher. 4. The suspects are being followed by the police. III/ Review conditional Sentences type 3. 1. If I had had an umbrella with me, I wouldn’t have got wet. 2. If they had come to the party last night., they would have seen Catherine, a famous singer. 3. If Hung hadn’t lent to me the money, I wouldn’t have been able to buy the car. 1. They had planned to visit us, but Mary fell ill If 2. Mr. Smith modernised his factory years ago, and now he’s rich. If 3. Open the door, or I won’t be able to come in. If 4. I feel terrible because I broke her new mirror last night. If 5. He didn’t study for the test so he failed. If 6. I must wear glasses because I didn’t take proper care of my eyes when I was young. I would 7. I was able to find my way only because I asked a passer-by for directions. I would 8. You have blisters on your feet because you walked too much yesterday. If 9. You don’t work here and that is why you can’t enter without a pass. If 10. Remind me of her birthday on time, or I will not send her birthday card. I won’t EXERCISE 1 1. The car isn’t very nice, but it serves its purpose. Although 2. Betty isn’t very tall, but she can run very fast. Although 3. He doesn’t have much money, but he wants to buy car. Although 4. There wasn’t much food at the party. However, everybody had a good time. Although 5. He’s a hard worker. However he van newer save enough to buy a car Although................................................................... Answer EXERCISE 1 1. Although the car isn't very nice, it serves its purpose. 2. Although Betty isn't very tall, she can run very fast. 3. Although he doesn't have much money, he (still) wants to buy a car. 4. Although there wasn't much food at the party, everybody had a good time. 5. Although he is a, hard worker, he, can never save enough to buy a car. II/ 1. a) If Mary hadn't fallen ill, they would have visited us, b) If Mary had been well, they would have visited us. 2. a) If Mr. Smith hadn't modernized his factory years ago, he wouldn't be rich now. b) If Mr. Smith hadn't modernized his factory years ago, he would be poor now. 3. a) If you don't open the door, I won't be able to come in. b) If you open the door, I will be able to come in. 4. If I hadn't broken her new mirror last night, I wouldn't feel so terrible. 5. a) If he had studied for the test, he wouldn't have failed. b) If he had studied for the test, he would have passed it. 6. I wouldn't have to wear glasses, if I had taken proper care of my eyes when was young. 7. I wouldn't have been able to find my way if I hadn't asked a passer-by for directions. 8. a) If you hadn’t walked so much yesterday, you wouldn't have blisters on your feet. b) If you had walked less yesterday, you wouldn't have blisters on your feet. 9. If you worked here you could enter without a pass. 10. I won't send her a birthday card if you don't remind me of her birthday on time. Adapted by Anna Pławecka from Tests In English Structural Conversion by Mariusz Misztal,WSiP I. Choose the best answer to complete each sentence. 1) They told me they ……. at the class meeting the day before. A. were B. have been C. would be D. had been 2) He insisted that he would come and help her ……….. . A. tomorrow B. next Sunday C. now D. the following day 3) Nam promised to clean all ………….. windows. A. this B. that C. these D. those 4) She asked me to come …………….. and wait for her. A. here B. there C. to this place D. that place 5) John said that he ……… the following day. A. has just come back B. would come back C. won’t come back D. had come back 1. D 2. D 3. D 4. B 5. B Change into reported speech: (5 ms) 1. Mai said to Quoc:” I will come here tomorrow.” → Mai told Quoc 2. The teacher said: “Do you understand this lesson?” → The teacher asked us 3. Tom said to me:” when does the train leave.” → Tom asked me 4. She said to Nam:” Don’t believe everything your friend tells you.” → Exercise1: 1. Mai said that she would come there the next day. 2. The teacher asked if I understool the lesson. 3. Tom asked me when the train left. 4. She said to Nam not to believe his friend told him

Các file đính kèm theo tài liệu này:

  • docĐề khảo sát anh 10.doc