Đề kiểm tra Anh văn 10 chương trình chuẩn - Trường THPT Yên Thủy B

Read the passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word for each of the blanks

When you (30).tree, you are helping your environment in many ways. Your tree will provide a home and food for other creatures. Birds may build (31) in the branches. The flowers will provide honey for bees and the fruit or nuts may (32) birds and other small animals. Your tree will hold the soil in place. This will help stop erosion. In addition, your tree will provide shade in summer. You can watch your tree (33) , and some days you (34) .your children, or even grandchildren the tree you planted.

30. A. cut B. water C. chop D. plant

31. A. house B. nests C. bed D. nets

32. A. feed B. feeds C. fed D. to feed

33. A. grow B. grow on C. grow up D. grow down

34. A. introduce B. explain C. show D. show up

 

doc5 trang | Chia sẻ: netpro | Ngày: 09/05/2013 | Lượt xem: 1833 | Lượt tải: 11download
Bạn đang xem nội dung tài liệu Đề kiểm tra Anh văn 10 chương trình chuẩn - Trường THPT Yên Thủy B, để tải tài liệu về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
Sở GD-ĐT Hòa Bình Trường THPT Yên Thủy B ĐỀ THI KIỂM TRA LẦN 2 NĂM 2011 Môn thi: ANH VĂN 10 – Chương trình chuẩn Full name:................................................................ Class: .................................................... I.Choose one word whose underline part is pronounced differently from the others 1. A.look B. cook C. door D. foot 2. A. finger B. stimulate C. picture D. timetable 3. A. ball B. shall C. call D. tall 4. A. pagoda B. about C. father D. machine II. Choose the correct answer 5. A computer consists of hardware and software . A. screen B. keyboard C. programs D. physical part 6. Look at those black clouds. It ……… A. is going to rain B. will rain C. is raining D. are going to rain 7. Computer is a ______ device which has really changed people’s life. A. miraculous B. miracle C. interest D. interesting 8. I……… you for 10 years A. hasn’t meet B. didn’t meet C. don’t meet D. haven’t met 9. Where is your book………… he gave you on your birthday A. who B. whom C. which D. whose 10. When Ann was in Italy, she ………….with an Italian family. A. use to staying B. used to stay C. used to staying D. use to stay 11. This computer is capable………. designing house A. in B. with C. on D. of 12. The ……..can not hear any kind of sound. A. mute B. deaf C. blind D. dumb 13. Ha Long, a …………..of the world, is 165 km from Hanoi A. wonder B. resort C. shape D. forest 14. A doctor is someone …………….. looks after people’s health A. who B. whom C. which D. whose 15. I……….. this book by my father recently A. have been given B. has given C. have given D. has been given 16. We ..................... a birthday party at 7p.m next Sunday. A. are going to have B. will have C. are having D. are being to have 17. I want to teach ………….to the children in SOS village in summer A. photographer B. photographic C. photograph D. photography 18. …………should give the money to help disable people A. Rich B. The richer C. Richer D. The rich 19. I’d like to watch the news. Please turn………..the TV. A. in B. on C. off D. down 20. If you want to have a warm room in a cold winter you have to use…….. A. television B. a computer C. an air-conditioner D. a washing machine 21. “I think Nam should sit in section A”. – “…………” A. No, I think so.B. Yes, that’s a good idea. C. Yes, that’s not a good idea. D. No, that’s a good idea. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction in each of the following questions. 22. Have you finish your homework yet? A B C D 23. The person which can not see anything is called a blind person. A B C D 24. I haven't met him since a long time. A B C C 25. Nam isn't used to drive on the left. A B C D 26. This new dictionary has been traslate into ten languages A B C D Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following origional sentences. 27. When did you begin to learn English? A. How long is it when you began learning English? B. How long is it since you begin to learn English? C. How long have you begun to learn English? D. How long have you learnt English? 28. Mary has finished typing the letters. A. The letters have been finished by Mary. B. The letters have been finished typing by Mary. C. The letter have been finished being typed by Mary. D. The letters have been typed by Mary. 29. The architect designed these flats. He has moved to HCM City. A. The architect, that has moved to HCM City designed these flats. B. The architect who has moved to HCM City designed these flats. C. The architect designed these flats has moved to HCM City. D. The architect designing these flats have moved to HCM City. Read the passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word for each of the blanks When you (30)......tree, you are helping your environment in many ways. Your tree will provide a home and food for other creatures. Birds may build (31)…… in the branches. The flowers will provide honey for bees and the fruit or nuts may (32)……birds and other small animals. Your tree will hold the soil in place. This will help stop erosion. In addition, your tree will provide shade in summer. You can watch your tree (33)…, and some days you (34) …….your children, or even grandchildren the tree you planted. 30. A. cut B. water C. chop D. plant 31. A. house B. nests C. bed D. nets 32. A. feed B. feeds C. fed D. to feed 33. A. grow B. grow on C. grow up D. grow down 34. A. introduce B. explain C. show D. show up Read the following passage taken from and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 14 to 21. Camping holidays are always popular with students and young people – they are a cheap and easy way to see a country. People often travel by train, by coach or on foot, so one thing is important to remember before starting: you can only take with you what you can carry – usually in a rucksack on your back. If you travel with a friend, of course some items can be shared – a tent, a gas stove and food. Other things must be taken by each person – clothes, footwear, a sleeping bag. So you must be sure of how much you can carry. Most people find 10 kilograms about right. Much more than that and you need another holiday when you get home! And remember, if the weather is wet your rucksack is heavier. Many people who go camping for the first time take too much and then find they have forgotten the essentials – a tin of beans is no good without a tin opener! But with practice and good advice you can have a fantastic holiday. 35. Students and young people like camping holidays because ______. A. they include country sightseeing. B. they are popular. C. they do not require much and their low costs. D. they are important 36. Which of the following cannot be taken when you travel? A. shoes B. tent C. clothes D. dressing table 37. If you take more than 10 kilograms on your holiday, you may ______. A. find that useful B. have a good holiday C. get sick then D. be right 38. It can be inferred from that passage that a camper who forgets to take a tin opener may ______. A. give it to a friend B. lose their rucksack C. think that it is with the tin D. not go camping before 39. What does the writer imply in the last paragraph ? A. Going camping for the first is unforgettable memory. B. Practice and good advice are unnecessary to have good holiday. C. The tin opener is very important to take. D. You would have a better holiday next time if you had a previous bad one. 40. Which of the following is NOT true according to the passage? A. Campers have many ways to travel. B. If the weather gets wet, your rucksack’s weight will increase. C. You will have a good holiday if you are unsure of how much you can carry. D. You can go camping with your friends. ANSWER SHEET Name:.............................................................................................. Class: 10/.............. 1.C 7.A 13.A 19.B 25.C 31.B 37.D 2.D 8.D 14.A 20.C 26.C 32.A 38.D 3.B 9.C 15.A 21.B 27.D 33.C 39.C 4.C 10.B 16.C 22.B 28.D 34.C 40.C 5.D 11.D 17.D 23.B 29.B 35.C 6.A 12.B 18.D 24.C 30.D 36.D ENGLISH MATRIX FOR TEST 45’ ENGLISH 10 TOPICS KNOWLEDGE COMPREHENSION APPLICATION TOTAL Low level High level I. Phonetics: (4 questions, 0,25 mark for each correct answer). - Vowel (Unit 5) - Vowel (Unit 6) - Vowel (Unit 4) 4 4 II. Reading: (8 questions, 0,25 mark for each correct answer) - Choose correct words to fill in the blanks (5 questions) - Reading comprehension(6 questions) 2 1 3 5 11 III. Structures and vocabulary: (17 questions, 0,25 marks for each correct answer) - Tense( Be going to, Present progressive, Present perfect - The+adjective - The present perfect in passive voice - Vocabulary - Communicative structure - Used to+V – Be used to +Ving - Relative pronouns 1 1 2 1 1 2 1 4 2 1 1 17 IV. Writing: (9 questions, 0,25 mark for each correct answer) - Identifying error(5 questions) - Choose the sentence which has closest meaning with the original( 3 questions) 5 1 2 8 TOTAL SENTENCES TOTAL MARKS PERCENTAGES  21 5,25 53 % 10 2,5 25 % 9 2,25 22% 40 10 100%

Các file đính kèm theo tài liệu này:

  • docTest 45 lần 2 E10LeTham.doc
Tài liệu liên quan