Tổng hợp đề thi tiếng anh 12 - Có đáp án

V. Read the passage and the questions or unfinished sentences. Choose the answer that best fits.

It has been said that the British and Americans are “two peoples separated by a common language”. However, the differences between the British and American English are comparatively small. Although some irate people occasionally complain about the latest American T.V. series of which they are unable to understand a word, it is clear that few people have serious problems. In fact, it is television, films, and pop music that have helped to bring them closer to each other, and those minor difficulties which might occur in comprehension are probably much fewer than 40 or 50 years ago. Normally four or five American programmes are found in an evening on British television, and 6 or 7 of the American 20 best records are by British artists.

31). Which of the following is NOT TRUE about English?

A). The English language separates the British and Americans.

B). Sometimes some British people don’t understand a word used by the Americans.

C). American English can usually be heard on British television.

D). The British and Americans have serious difficulty understanding each other.

32). The best topic of the passage is .

A). Television, films, and pop music.

B). The latest American T.V. series.

C). The differences between American English and British English.

D). American programmes found on British television.

 

doc86 trang | Chia sẻ: maiphuongdc | Ngày: 24/08/2013 | Lượt xem: 4150 | Lượt tải: 36download
Bạn đang xem nội dung tài liệu Tổng hợp đề thi tiếng anh 12 - Có đáp án, để tải tài liệu về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
and money. gave B. provided C. offered D. carried The air has become more and more polluted because of exhaust fumes from motor vehicles. conserved B. contaminated C. preserved D. wasted The city authority bans cars to wipe .......... smoke. in B. out C. with D. at The .......... of waste paper and old newspapers helps us to save a great amount of wood pulp. recycle B. recyclable C. recylement D. recycling Car .......... contains carbon monoxide which is invisible, but dangerous. rubbish B. garbage C. exhaust D. air Stress and tiredness often lead to lack of ……….. . A. concentrate B. concentration C. concentrated D. concentrater How .......... sugar do you need ? much B. many C. some D. any Coal, oil, and forests are the most important .......... resources. industrial B. agricultural C. natural D. national Lee, who is Chinese, learns English as a .......... language. A. native B. second C. foreign D. first We should protect our eyes .......... the effects of the Sun’s rays. A. to B. from C. against D. for This chemical is harmful .......... us. A. for B. on C. at D. to Money nor fame nor wealth .......... brought happiness. A. has B. have C. had D. has been Tom with his brothers .......... making a lot of progress in learning English. A. is B. are C. be D. been She gave .......... her energy to science. A. each B. each of C. most D. most of Iraq is very rich .......... oil. A. of B. in C. at D. about She .......... to the cinema twice a month. A. go B. went C. has gone D. goes English is an important language ........... A. master B. mastering C. to master D. to be mastered She had to ask the boy (stop) (make) noise. A. stop making B. to stop making C. stop to make D. to stop to make .......... the natural resources of our country is very necessary. A. To conserve B. Conserved C. Conserving D. A and C The students are used to ………… in the school library. A. worked B. working C. to work D. work The house ………… we stayed is over 200 years old. A. when B. where C. which D. what Economics …….. John’s major field of study. A. are B. am C. is D. was PART III: WRITING A – Pick out the part of the sentence ( A, B, C or D ) which is not correct in standard written English: Don’t angry at him because he is very old. A B C D Travelling by the plane make me nervous. A B C D She gave a large number of thought to her future. A B C D My father advised me to never borrow money from friends. A B C D B – Pick out the phrase or clause which best completes each sentence: People think Columbus found America before others. A. Columbus is thought to find America before others B. America is thought to be first found by Columbus C. It is thought that Columbus found America before others D. All are correct George is a good pianist. George plays the good piano. George plays the piano well. George plays the piano better than ever. The piano George plays very well. Yesterday I was wet through because I hadn’t watched the weather forecast. A. Yesterday if I watched the weather forecast, I wouldn’t be wet through. B. Yesterday if I didn’t watch the weather forecast, I would be wet through. C. Yesterday if I had wet through, I could have watched the weather forecast. D. Yesterday if I had watched the weather forecast, I wouldn’t have been wet through. It’s a pity I didn’t take my doctor’s advice. A.I wish I took my doctor’s advice. B. I wish I would take my doctor’s advice. C. I wish I had taken my doctor’s advice. D. I wish I hadn’t taken my doctor’s advice. PART IV: READING A - Read the passage and choose the best answer: Living in the country is something ( 37 ) _____ people from the city often dream about. However, in reality it has both advantages and ( 38 ) _____. There are certainly many advantages of living in the country. First of all, you can enjoy ( 39 ) _____ and quiet. Moreover, people tend to be friendlier. A further advantage is that there is less ( 40 ) _____ , so it is safer for young children. However, there are certain drawbacks to life outside the city. Firstly, because there are ( 41 ) _____ people, you are ( 42 ) _____ to have few friends. In addition, entertainment is difficult to find, ( 43 ) _____ in the evening. Furthermore, the fact that there are fewer shops and services means that it is hard to find ( 44 ) _____. In conclusion, it can be seen that the country is ( 45 ) _____ suitable for some people than the others. On the whole, it is often the best place for those who are retired or who have young children. In ( 46 ) _____, young people who have a career are provided for in the city. A. which B. who C. whom D. that A. benefit B. difficulty C. hardship D. disadvantages A. peace B. peaceful C. silent D. still A. cars B. motors C. traffic D. vehicles A. more B. fewer C. less D. little A. like B. likely C. likelihood D. possibly A. early B. particularly C. specially D. usually A. career B. job C. place D. work A. many B. more C. most D. much A. contrary B. contrast C. convert D. conversion B - Read the text carefully and then choose the correct answers: Humans have struggled against weeds since the beginning of agriculture. The global need for weed control has been answered mainly by the chemical industry. Its herbicides are effective and sometimes necessary, but some pose serous problems, particularly if misused. Toxic compounds threaten animal and public health when they are present in food plant, ground water, and drinking water. They also harm workers who apply them. In recent years the chemical industry has introduced several herbicides that are more ecologically sound. Yet new chemicals alone cannot solve the world’s weed problems. Therefore, scientists are exploring the innate weed-killing powers of living organisms, primarily insects and microorganisms. The biological agents now in use are harmless to humans environmentally friendly, and offer the benefit of specificity. They can be chosen for their ability to attack selected targets and leave crops and other plants untouched. In contrast, some of the most effective chemicals kill almost all the plants they come in contact with, sparing only those that are naturally resistant to those that have been genetically modified for resistance. Furthermore, a number of biological agents can be administered only once, after which no added applications are needed. Chemicals, typically, must be used several times per growing season. What is the passage primarily about ? A. The importance of the chemical industry B. The dangers of toxic chemicals C. Advantages of biological agents over chemical ones D. A suggestion to ban the use of all herbicides According to the passage, the use of chemical agents A. has been more dangerous in recent years. B. is occasionally required. C. is perfectly safe. D. should be increased. According to the passage, biological agents usually consists of A. insects and microorganisms. B. food plants. C. various types of mammals. D. weeds. Which of the following is not given as an advantage of using biological agents over chemical herbicides ? A. They are less likely to destroy desirable plants. B. They are safer for workers. C. They are more easily available. D. They do not have to be used as often. .....................THE END..................... ANSWER KEY – Trường THPT Nguyễn Văn Tiếp B C A B B A B B B D C B A C C B D A A D B C C B D B B C B C B C D B D C D D A C B B B D B B C B A C Trường THPT Phạm Thành Trung TEST PART I : PHONETICS I. Pick out the word which has the underlined part pronounced differently from the rest : 1. A miraculously B organisation C accurate D invaluable 2. A accessible B detecting C infection D scientific 3. A delicate B united C tecnique D limitation II. Pick out the word whose main stress is placed differently from the others : 4. A educational B instructional C conventional D miraculous 5. A preferential B international C invaluable D unidentified PART II : VOCABULARY AND GRAMMAR Pick out the word or phrase which best completes each sentence : 6. Nowadays, surgeons are successful in using lasers _______ cancer treatment. A from B on C about D for 7. In Viet Nam, it is ______ to drive on the left-hand side of the road or street. A legal B illegal C convenient D customary 8. _______ the fact that the English hated Napoleon, they reversed the custom. A Because of B Due to C Despite D both A and B are correct 9. She feels lonely and wonders _________. A that she can do now B what can she do now C what she can do now D what could she do now 10. Americans tends to be informal when they have _________. A company B companies C a company D the company 11. Our form teacher wanted to know _______ we had been absent. A why B the reason why C the reason for which D All are correct 12. Our landlady doesn’t allow ________ in the house. A us smoking B us to smoke C smoking D both B and C are correct 13. Non-smokers have become more ________ about smoking in public places. A militant B militancy C militantly D militaristic 14. This flour will ________ a birthday cake. A be used to making B be used to make C be used for making D both B and C are correct 15. She said that she _________ these English exercises for two hours. A has done B has been doing C had done D None is correct 16. When a woman and a man are introduced, shaking hands is _______ to the woman. A of B at C about D up 17. What ________ when I _________ you last night ? A were you doing – called B were you doing – was calling C did you do – was calling D did you do – called 18. Londoners used to travel ________ on horseback a long time ago. A back and forth B to and back C to and fro D fro and to 19. After the manager _________ a phone call from someone, he ___ the office at once. A had been received –left B received – left C had received – left D received – had left 20. The woman _____ had broken down on the way arrived the party late. A her car B whose car C that her car D whom car 21. He was greatly grateful for the help we _______ him. -- page 1-- A have given B have been given C had given D had been given 22. She looks pretty although she has a ____ on her left eye. A birth place B birth control C birth right D birth mark 23. The orator stopped __. He felt thirsty, so he stopped __ some water. A to talk – to have B talking – to have C talking –having D talk -have 24. He turned off the lights before going out ____ waste electricity. A so that not B as to not C in order not D so as not to 25. A delicate set of small bones in our ear some times ____ and causes deafness. A melts B solidifies C vaporises D demolishes 26. Besides language, people can use ___, facial expressions and eye contact to communicate. A mouth B moments C sights D gestures 27. The authority does not allow street vendors to sell on the pavement. A corner B roundabout C sidewalk D elevator 28. Environment pollution ___ wild life animals. A endangers B danger C dangerous D dangerously 29.It took me a long time to get used ____. A to wear glasses B to wearing glasses C wearing glasses D to have glasses wear 30. The garden is ___________. A so small to play football in B very small for them to play football in C too small to play football in D too small that they can’t play football in. PART III : ERROR IDENTIFICATION Choose the underlined word or phrase in each sentence that needs correcting : 31. They used to going places by themselves, earning their own money. A B C D 32. A dog should be checked regular by a veterinarian to ensure its good health. A B C D 33. He is smoking because he hasn’t taken notice to the “ No Smoking” sign. A B C D 34. When coming home, he found that his Honda has stolen by someone. A B C D 35. The company must keep the pace with changes in the market nowadays. A B C D PART IV : READING COMPREHENSION A. Fill in each numbered blank with ONE suitable word or phrase : In Sweden there is only a little cigarette advertising (36) the government has been successful in preventing (37) cigarette advertisements. Though there are (38) cigarette advertisements in magazines (but not many), there are (39) cigarette advertisements at all in cinemas and also none on the radio and television. In Britain and the United States a lot of cigarette advertisements (40) beautiful girls and handsome men smoking cigarettes. In spite of attempts to stop people (41), there are even (42) advertisements than before. In Sweden, however, there (43) no people at all in cigarette advertisements ! The Swedish government (44) as few people as possible to smoke. It tells people that most smokers usually (45) at a much earlier age than non smokers. 36 A because B despite C although D because of - - page 2 -- 37 A much B a little C many D none 38 A a little B a few C most D a lot of 39 A not B none C nor D no 40 A showing B to show C show D shows 41 A smoking B to smoke C smoke D smoked 42 A most B many C more D much 43 A will being B have C must be D must have 44 A decides B wants C orders D begs 45 A play B live C die D work B.Read the text carefully and then choose the correct answers : Greeting in all languages have the same purpose : to establish contact with another person, to recognize his or her existence, and toshow friendliness. The formulas for greeting are very specific and usually do not carry and literal meaning. People say “Good morning” even if it is a miserable day and may reply for “How are you?” with “Fine, thanks” even if they aren’t feeling well when leaving a party, guests always find the host or hostess to say thank you and goodbye. People who are leaving each other permamently or for along time shake hands, depending on the relationship. If you are in an unfamiliar situation and wonder what to do, watch other people or ask. 46. What is the purpose of greeting ? A the purpose of greeting is establishing contact with another person B recognizing his or her existence C carrying literal meaning D it is establishing contact, recognizing his or her existence and showing friendliness. 47.Guests should ___________ when they leave a party. A tell host or hostess to say good bye and thanks. B leave each other permanently. C watch other people or ask D say “Fine, thanks” 48. What should I do if I am in unfamiliar situation ? – You should ____________ A depend on the relationship B ask the other C watch or ask other people D wonder what to do 49. People may reply for “ _______” with “ Fine, thanks” though they really feel tired. A Can I help you? B What are you doing? C How are you doing ? D Where do you live? 50. People who are leaving each other permanently or for a long time shake hands, ____the relationship. A relying on B depends on C replying on D is up to _________________________________ THE END _________________________________ ANSWER KEY (Unit 7& 8 English 12) – Trường THPT Phạm Thành Trung ---------------------------------------------------------------------------------------------------------- 1B 2D 3B 4A 5C 6D 7B 8D 9C 10A 11D 12D 13A 14D 15C 16D 17A 18C 19C 20B 21C 22D 23B 24D 25B 26D 27C 28A 29B 30C 31A 32C 33D 34C 35B 36A 37C 38B 39D 40C 41A 42C 43C 44B 45C 46D 47A 48C 49C 50A ------------------------------------------------THE END -------------------------------------- TRƯỜNG THPT TÂN HIỆP; KIỂM TRA ANH VĂN KHỐI 12; thời gian 45ph Ñeà 1 I. Choose the word that has its underlined part pronounced differently from the other three words. 1). A). property B). alone C). scholarship D). belong 2). A). provide B). idea C). aviation D). united 3). A). Canadian B). area C). basic D). plane 4). A). national B). nationality C). nation D). international II. Choose the word with the stress pattern different from that of the other three words. 5). A). property B). possession C). particular D). unreasonable 6). A). international B). necessary C). automatic D). understood 7). A). continent B). master C). provide D). access 8). A). foreign B). regard C). private D). pilot III. Choose the word or phrase that best completes the sentence. . It is ..... to use an English word in place of a meaningful Vietnamese one while you are speaking Vietnamese. A). reasonably B). unreasonable C). reasonable D). unreasonably This three-star hotel has 110 bedrooms, all with .......... bathrooms. A). own B). individual C). private D). common My grandmother ........... my grandfather by three years. A). outnumbered B). outweighed C). outlived D). outran The only access ......... the farmhouse is across the fields. A). to B). in C). on D). for Ten years ago the government ........... to begin a food program. A). decides B). decided C). decide D). was decided There are many ......... of English. A). varieties B). variously C). varies D). various Wow! It's beautiful! This is the first time I've seen snow. It .........in Viet Nam. A). doesn't snow B). didn't snow C). isn't snowing D). hasn't snowed Neither these boys nor I .......... at Mary's birthday last night. A). am B). had been C). were D). was Close your eyes. Now listen carefully. What ............? What am I doing? A). were you hearing B). are you hearing C). did you hear D). do you hear English is spoken as ........... in Viet Nam. A). a foreign language B). a first language C). an official language D). a mother tongue A car with poor brakes ........... not usually safe. A). was B). are C). has D). is Biggest does not ........ mean best. A). need B). unnecessary C). necessary D). necessarily Tom regards himself ......... a famous singer. A). like B). as C). similar D). is Diane cannot come to the phone because she ............her hair. A). was washing B). has washed C). did not wash D). is washing He looked Vietnamese, so I was surprised when he ......... us in English. A). talked B). said C). spoke D). addressed I am sitting in class right now. I ....... in class at this exact same time yesterday as usual. A). had sat B). sit C). was sitting D). sat A great many people around the world are involved ......... the use of English. A). in B). of C). at D). to I don't know French, so I cannot read letters ............ French. A). of B). in C). by D). about IV. From the four underlined words or phrases, identify the one that is not correct. Each (A) of the students (B) have (C) their (D) own plan for the weekend. My files are all over (A) the place. I wish (B) I had (C) some boxes keep (D) them in. How many books did you read (A) since last Monday, (B) when (C) your school year started (D)? This washing (A) machine switches (B) off automatic (C) when it finishes working. (D) V. Read the passage and the questions or unfinished sentences. Choose the answer that best fits. It has been said that the British and Americans are “two peoples separated by a common language”. However, the differences between the British and American English are comparatively small. Although some irate people occasionally complain about the latest American T.V. series of which they are unable to understand a word, it is clear that few people have serious problems. In fact, it is television, films, and pop music that have helped to bring them closer to each other, and those minor difficulties which might occur in comprehension are probably much fewer than 40 or 50 years ago. Normally four or five American programmes are found in an evening on British television, and 6 or 7 of the American 20 best records are by British artists. 31). The best topic of the passage is ………. A). The differences between American English and British English. B). The latest American T.V. series. C). Television, films, and pop music. D). American programmes found on British television. 32). Which of the following is NOT TRUE about English? A). The English language separates the British and Americans. B). Sometimes some British people don’t understand a word used by the Americans. C). The British and Americans have serious difficulty understanding each other. D). American English can usually be heard on British television. 33). There are fewer difficulties now than 40 or 50 years ago because………. A). television, films, and pop music have helped to bring them closer to each other. B). there are four or five American programmes that teach English on British television every night. C). British artists have made 20 best records. D). the latest American T.V series are sold in Britain. 34). The differences between American and British English …….. A). make British artists famous in the United States. B). make many Americans angry. C). make people interested in television, films and pop music. D). are not large. VI. Read the text below and choose the answer that best fits each space. Language is not necessarily the private property of a particular nation, so it is unreasonable to (35) ……… English as the possession of the United States and Britain alone. It is the most (36) ………….….. of languages. In fact, a great many people around the world are (37) ………… in the use of English. Millions of men and women in every part of the world use it as their first, second or foreign (38) ………. It provides ready (39) ………. to world scholarship and world trade. It is an (40) ………… language in 44 countries. English belongs to those who use it. 35). A). regard B). see C). watch D). look 36). A). national B). common C). international D). normal 37). A). related B). spoken C). connected D). involved 38). A). English B). language C). possession D). nation 39). A). access B). language C). instructions D). lecturers 40). A). office B). importance C). official D). basic -------- The end -------- Ñeà 2 TRƯỜNG THPT TÂN HIỆP; KIỂM TRA ANH VĂN KHỐI 12, thời gian 45ph I. Choose the word that has its underlined part pronounced differently from the other three words. 1). A). national B). international C). nationality D). nation 2). A). united B). aviation C). provide D). idea 3). A). alone B). property C). scholarship D). belong 4). A). basic B). plane C). Canadian D). area II. Choose the word with the stress pattern different from that of the other three words. 5). A). foreign B). private C). pilot D). regard 6). A). property B). particular C). unreasonable D). possession 7). A). access B). provide C). master D). continent 8). A). international B). automatic C). understood D). necessary III. Choose the word or phrase that best completes the sentence. 9). There are many ......... of English. A). various B). variously C). varieties D). varies 10). Wow! It's beautiful!This is the first time I've seen snow. It .........in Viet Nam. A). doesn't snow B). isn't snowing C). didn't snow D). hasn't snowed 11). Neither these boys nor I .......... at Mary's birthday last night. A). was B). were C). had been D). am 12). I don't know French, so I cannot read letters ............ French. A). in B). about C). by D). of 13). English is spoken as ........... in Viet Nam. A). an official language B). a first language C). a mother tongue D). a foreign language 14). I am sitting in class right now. I ....... in class at this exact same time yesterday as usual. A). was sitting B). sit C). sat D). had sat 15). He looked Vietnamese, so I was surprised when he ......... us in English. A). spoke B). said C). talked D). addressed 16). This three-star hotel has 110 bedrooms, all with .......... bathrooms. A). common B). individual C). own D). private 17). A great many people around the world are involved ......... the use of English. A). to B). in C). of D). at 18). Biggest does not ........ mean best. A). unnecessary B). need C). necessarily D). necessary 19). Ten years ago the government ........... to begin a food program. A). decide B). decides C). decided D). was decided 20). A car with poor brakes ........... not usually safe. A). is B). was C). has D). are 21). I think it is ..... to use an English word in place of a Vietnamese one while you are speaking Vietnamese. A). reasonable B). unreasonably C). reasonably D). unreasonable 22). Close your eyes. Now listen carefully. What ............? What am I doing? A). do you hear B). are you hearing C). were you hearing D). did you hear 23). Tom regards himself ......... a famous singer. A). is B). as C). like D). similar 24). The only access ......... the farmhouse is across the fields. A). in B). for C). on D). to 25). Diane cannot come to the

Các file đính kèm theo tài liệu này:

  • docTổng hợp đề thi tiếng anh 12 - có đáp án.doc
Tài liệu liên quan