Giáo án English 9 - Học kỳ 2

We are slowly (1) _______ the earth. The seas and rivers are (2) _______ dirty to swim in. There is so much smoke in the air that is (3) _______ to live in many of the world’s cities. In one well-known city, for example, (4) _______ gases from cars pollute the air so much that traffic policemen (5) _______ wear oxygen masks.

We have cut (6) ______ so many trees that there are now vast areas of wasteland all over the world. As a result, farmer in part of Africa can’t grow (7) _______ to eat. In certain coutries in Asia there is to little rice. Moreover, we do not take enough care of the countryside. Wild animals are quickly (8) _______. For instance, tigers are rare in India now because we have killed too many for them to survive. We must act now before it is too (9) _______ to do anything about us. Join us now. Save the earth. It is (10) _______ important to ignore.

 

doc86 trang | Chia sẻ: leddyking34 | Ngày: 04/06/2013 | Lượt xem: 1568 | Lượt tải: 3download
Bạn đang xem nội dung tài liệu Giáo án English 9 - Học kỳ 2, để tải tài liệu về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
s many as possible and give the title for them. Water electricity - gas – coal – petrol energy. Describe the pictures : - P.A: The faucet is on, but nobody uses it - P.B: Too much gas is use . - P.C: The fan is on, but nobody is in the room. - P.D: The air – conditioner is on, but nobody is in the room. - P.E: The bath is overflowing. - P.G: They don’t go to work by motorbike they go to work by (motorbike) - P.H: They go to work by bus. Elicit from students to make suggestion Examples: I suggest turning off the faucets . Ok. I’ll do that. Ask students to find out other ways of making suggestion . From: + Suggestion: - I suggest + V-ing - I think we should …. - Shall we ……? - Why don’t we ….? - How about +V-ing.. ? - What about + V-ing ? - Let’s + bare inf …… + Response - Ok - That’s a good idea - All right. - Let’s - No, I don’t wan’t to - I prefer to … Word cue drill: Language focus 3. Set the scenes: a) Your class want to help the poor in the neighborhood of your school. These are these ideas. Model the drill and have Ss repeat: T: I suggest collesting unused clothes. S: I suggest………. T: (show the cue) S: I suggest ……………………………… - organize ashow to raise money. - give the lesson to poor children. - help elderly people and war invalids with their chores, b) Your friend wants to improve his/her English. These are your ideas: T: I suggeste you should write sentences with new words. S: I suggest ……………………………. T: (show the cue) S: I suggest ……………………………… - speak English in class. - buy a good dictionary. - do some reading every day. * Picture-word-cue drill: (oral drill) Asks Ss to look at the pictures on page 59 to make suggestions. A. I suggest/fix/faucet B. I suggest/you/turn down/fire C. How about/turn off/electric fan/after use? D. What about/turn off/air conditioner/leave? E. why don’t we/switch off/lights/leave? F. I think/you/take/shower/onstead of/bath G. Shall we/bicycle/instead of/motorbikes? H. I suggest/take/bus - Write it up about energy saving at your home individual work. - Write your suggestion down your notebooks as much as possible . - Prepare lesson 3 of unit 7: listen and L.F 1. Teacher – class Teacher – class Pair work Individual work Period 44 UNIT 7: SAVING ENERGY Lesson 3 : Listen + Language focus 1 (P.60-62&63) * Aim: Listening to a text for details and further practice in making suggestions. * Objective: By the end of the lesson, students will know more about solar energy by listening and students will be able to use the connectives. * Teaching aids: Textbook, posters. * Teaching procedure: Stage Activities Work arrangement Warm up Information transmitting : Group work ( 5’ ) - Group 1 : Six students I suggest collecting waste paper - Group 2 : six Students I suggest practicing English everyday. Pre – reading a) Pre – teach Vocabulary : Teacher - class ( 15’) - solar ( n.) ( translation ) - solar panel ( n. ) - nuclear power ( n. ) - install ( v.) - store ( v.) - effective ( adj ) effectively ( adv ) b) Checking vocabulary c) True / False statement prediction - Ask student to look at the statement on page 60 ( 4a ) to work in pairs and guess which statements are true and which ones are false. Pair work While reading Answer Keys : ( 12’) A – Listening and checking : 1. T 2. F Most of our electricity comes from the use of coal, gas, oil or nuclear power. 3. F One percent of the solar energy that gets to the earth can provide enough power for the world’s population. 4. T 5. F They will be heated by solar energy in 2015. B – Gap filling : -Howe students look at exercise 4b on page 60 and work in pairs to guess the words in the blanks. Pair work - Give feedback. - Listen to the tape and fill in the gaps. Answer Keys : 1 : effective – 2 : pollution – 3 : countries 4 : store – 5 : roof – 6 : instead Post- listening Discussion : Group work ( 8’ ) 1) What kind of energy can be used today? 2) What are the benefits of solar energy ? 3) How can people get solar energy ? Answer Keys : Coal, gas, oil, nuclear power, and solar energy can be used today. Solar energy is clean, cheap, effective and it doesn’t cause pollution or waste natural resources. Solar panels are installed on the roof of a house to receive the solar energy from the sun. Home work ( 2’ ) Do exercise 3 of language focus. Prepare lesson 4: Read on page 60-61. Period 45 UNIT 7: SAVING ENERGY Lesson 4 : Read (P. 60-61) * Aim: Reading a text about saving energy for details. * Objective: By the end of the lesson, students will know more how North American and European save money and natural resources. * Teaching aids: Textbook. * Teaching procedure: Stage Activities Work arrangement Warm up Chatting: ( 8’) Use an electricity bill and a water bill to chat to students. Teacher - class - How much is your family’s water bill? - How much is your family’s electricity bill ? - Do you think it is enormous ? - Are your parents worried about that ? - Do you wants to reduce the amount of electricity and water your family use ? - What should we do ? Pre – reading I . a) Pre – teach vocabulary : Teacher - class ( 12’) - consumer ( n. ) : A person who buys goods that he will use himself. - bulb ( n. ) : (realia) - energy saving bulb : ( translation ) - efficient ( adj ) – efficience ( n .) - ultimately ( adv ) # finally ( adv ) - luxury ( n. ) - to account for : chiếm - innovation ( n. ) - scheme ( n. ) # plan ( n.) - conserve ( v. ) ( translation ) b) Checking vocabulary : What and Where II. Pre – questions : 1) Do people in western countries think electricity, gas and water are luxury ? 2) Do they want to save electricity ? What do they do to spend less on lighting? While-reading a) Reading and checking : Group work ( 13’ ) Answer keys : 1) No, they don’t. They think electricity, gas and water are not luxuries but necessities. 2) Yes, they do. They use energy – saving bulbs instead of ordinary bulbs and there is a labeling scheme helping them use house hold appliances efficiently. b) Reading for main ideas : On page 61 from sentence 1 to sentence 4. Answer key: Sentence 3. c) Comprehension questions : Individual Form question 1 to question 4 on p. 61 Answer keys : Post- reading ( 10’ ) They are interested in products that will not only work effectively but also save money. They can use energy – saving builds instead of ordinary 100 – watt light builds to spend less on lighting. She will pay U.S $ 2 The purpose of the labeling schenre is to tell the consumers how energy efficient each model is, compared with other applian-us in the same category. Discussion : Why should we save energy ? What should we do to save money and natural resources ? Answer keys : Because we want to save money as well as natural resources. Use solar energy, use energy – saving builds, reduce the amount of water, turn off……….when we don’t use them. Group work Homework (2’ ) Write answering of the questions on page 61 into your notebooks. - Prepare lesson 5 - Write & LF2. Period 46 UNIT 7: SAVING ENERGY Lesson 5 : Write + Language focus 2(P.61,62&63) * Aim: Writing a speech about saving energy. * Objective: By the end of the lesson, students will be able to write a simple speech and present it in front of the class and to use the phrasal verbs. * Teaching aids: Textbook. * Teaching procedure: Stage Activities Work arrangement Warm up Brainstorming ( 7’ ) Things people do to reduce the amount of electricity they use: Teacher - class - Turn off all of the electrical appliances when we don’t need them. - Replace an ordinary 100 – watt light build with an energy – saving build. - Use the electrical equipment that uses less electricity. Pre – writing a) Vocabulary revision : Jumbled words Pair work ( 12’) - usun pu = sum up - ioatnetnt = attention - alidte = detail - diosl = solid - fradt = draft b) Matching : Have students match each part of a speech in column A to a suitable function in column B. While writing Answer keys : 1 : B – 2 : C – 3 : A ( 13’ ) a) Ordering: Have students put the sentences in 6b on page 62 in the correct order to from a speech. b) Writing speech : - Divide the class into three groups. Group work - Each group prepares a speech about one of these topics. - Group 1 : Reducing garbage. - Group 2 : Reusing paper - Group 3 : Saving energy in the kitchen. - Have a volunteer from each group present his / her group’s speech in front of the class. Group work - Correct mistakes. - Give feedback. Post writing ( 10’) Suggested list of verb + prepositions Look for – turn on – wait for – depend on – listen to – dream about – look after – turn off - belong to – go on – talk to Individual Answer keys : P1 : Look after the baby P2 : Go on wasting water P3 : look for P4: turn on T.V. P5 : Turn off the faucets. - Do exercise 2 on page 63. Answer keys : 1: look after - 2 : go on - 3 : turn on - 4: looked for - 5 : turn off Individual Homework (2’ ) Ask students to copy down one of three speeches in their notebooks. -Prepare revision. Period 47 REVISION * Aim: To review students understanding about some knowledge that they have learned. * Objective: By the end of the lesson, students will be able to do their test. * Teaching aids: handout. * Teaching procedure: Stage Activities Work arrangement Warm up Game: As many as possible! Group work ( 8’ ) Asks Ss to write down as many verbal phrases as possible. Possible answer: look for, look forward to, look after = take care of, look up, take part in, turn on/off = switch on/off, go on, get on/off, get in/out, go off, cut off, take off, put on… Activity 1 (14’) I. Adectives / Adverbs: Asks Ss circle the correct word: a. You shouldn’t eat quick/quickly. It’s not good for your health. b. Hoa is studying hard/hardly for her exams. c. Nam answered very soft/softly but everyone could hear him clear/clearly. d. Hurry up, Nam. You are always so slow/slowly. e. All the classrooms were bad/badly painted. f. We feel very happy/happily today. g. Liz talked very interesting/interestingly about her working day. Answer key: a. quickly b. hard c. softly d. slow e. badly f. happy c. interestingly II. Connectives: because, and, but, or, so, therefore, however… Asks Ss fill in the gaps with words above. 1. Tom stayed in bed ____ he felt really ill. 2. The teacher lectured, ____ the students took notes. 3. We must be early, ____ we won’t get a seat. 4. In my spare time, I enjoy reading novels ____ watching television. 5. ___ we were having dinner, the telephone rang. Answer key: 1. as/because 2. and 3. or 4. or 5. while Individual Activity 2: (7’) III. Rewrite the sentences: a. If we (keep on) ____ using more and more vehicles, we (run out) of oil. b. If we (run out) _____ of oil, we (need) other kind of energy. c. If we (use) more oil and coal, pollution (increase). d. If pollution (increase), more and more trees (die). e. If more and more trees (die), the climate (change). Keys: a. keep out – will run out b. run out – will need c. use – will increase d. increases – will die e. die – will change Pair work Production: (14’) Answer these questions : 1. what will you do if you don’t see me tomorrow? (call up) 2. what will you do if the weather is good tomorrow? (go swimming) 3. what will you do if the streets are full of trash? (heap it and burn it down) 4. what will you do if it rains? (stay at home and watch TV) Group work Home work ( 2’ ) Prepare for Test Period 48 THE ONE PERIOD TEST + Aims : To present students understanding about some knowledge that they have learned. + Objective: Teacher appreciates students understanding and thinks about method of teaching. + Teaching aids : test paper.. + Teaching procedure : MA TRẬN Chủ đề Nhận biết Thông hiểu Vận dụng Tổng TN TL TN TL TN TL I. Reading 10 C 2.5 điểm 10 C 2.5 điểm II. Pronunciation 5 C 1.25 điểm 5 C 1.25 điểm II. Language focus 20 C 5 điểm 20 C 5 điểm III. Writing 5C 1.25 điểm 5 C 1.25 điểm Tổng 25 C 6.25 điểm 10 C 2.5 điểm 5 C 1.25 điểm 40 C 10 điểm I. Chọn từ / cụm từ thích hợp ứng với a, b, c, hoặc d để hoàn thành đoạn văn sau: POLLUTION We are slowly (1) _______ the earth. The seas and rivers are (2) _______ dirty to swim in. There is so much smoke in the air that is (3) _______ to live in many of the world’s cities. In one well-known city, for example, (4) _______ gases from cars pollute the air so much that traffic policemen (5) _______ wear oxygen masks. We have cut (6) ______ so many trees that there are now vast areas of wasteland all over the world. As a result, farmer in part of Africa can’t grow (7) _______ to eat. In certain coutries in Asia there is to little rice. Moreover, we do not take enough care of the countryside. Wild animals are quickly (8) _______. For instance, tigers are rare in India now because we have killed too many for them to survive. We must act now before it is too (9) _______ to do anything about us. Join us now. Save the earth. It is (10) _______ important to ignore. 1. a. destroy b. destroyed c. destroying d.to destroy 2. a. so b. so that c. very d. too 3. a. healthy b. unhealthy c. healthyful d. healthily 4. a. poisonous b. poison c. poisonously d. poisoned 5. a. have to b. may c. should d. will 6. a. down b. up c. off d. into 7. a. much b. enough c. many d. a lot 8. a. disappeared b. disappear c. disappearing d.to disappear 9. a. lately b. later c. latest d. late 10. a. so b. so that c. too d. very II. Chọn từ mà phần gạch dưới có cách phát âm khác với những từ còn lại: 11. A. cans B. jams C. save D. wrap 12. A. worry B. sorry C. doctor D. fog 13. A. choose B. stood C. look D. took 14. A. nuclear B. duty C. dust D. confuse 15. A. rose B. chose C. close D. lose III. Chọn từ / cụm từ thích hợp ứng với A, B, C, hoặc D để hoàn thành các câu sau: 16. A label tells the …… how much energy efficency each product has. A. wokers B. players C. doers D. consumers 17. It rained ……… for three days. A. continue B. continues C. continuing D. continuously 18. In western countries electricity, gas and water are not luxuries but ……… A. goods B. foods C. necessities D. products 19. There is no need ………… you to shout. I can hear you. A. with B. to C. of D. for 20. What are the main differences ………. the two countries? A. in B. at C. between D. with 21. If he ……….. more money he’ll have to do more work. A. want B. wants C. wanted D. will want 22. You …….. use my phone if yours doesn’t work. A. may B. can C. must D. both a and b 23. I’m …………… that I can have a summer holiday abroad. A. excite B. exciting C. excited D. excitement 24. She cleaned the house ………. cooked dinner before her parents got home. A. and B. but C. so D. or 25. My mother always ………. me ………. from school at 5pm. A. picks/up B. picks/out C. picks/off D. picks/in 26. ……… the water was very dirty, we decided not to go swimming. A. As B. Since C. Because D. all are correct 27. Hurry up! Don’t walk so ………… . We’ll be late for school. A. slow B. slowly C. heavy D. tired 28. Have a good trip and ………. yourself, dear. A. look into B. look out C. look up D. look after 29. ………. Mary didn’t like Tom, she agreed to work with him on the plan. A. Since B. However C. Although D. While 30. He suggests that we ……. early tomorrow morning A. started B. to start C. starting D. should start 31. She knows how to play the piano. …………, she can dance very well. A. Besides B. Moreover C. However D. Both a and b 32. How about ………… a rest for a while? A. take B. taking C. to take D. for 33. Mary can’t join our trip to the zoo tomorrow. She will have to ……….. her sick mother. A. look after B. look for C. look into D. look at 34. It’s raining hard outside, …………. I decide to stay home and watch TV. A. and B. but C. so D. though 35. Jack is a small boy. He’s ten years old. He has to ……….. his parents. A. depend to B. depend on C. depend in D. depend up IV. Tìm lỗi ở các câu sau: 36. David Beckham is a good footballer. He plays football very good. A B C D 37. If you work hard you could get a day off next week. A B C D 38. Our manager suggested that we would work overtime this week. A B C D 39. I didn’t have enough time to study, and I managed to pass the exam. A B C D 40. Taking care to the children can be a demanding and time-consuming job. A B C D Period 49 TEST coRrection A. Objectives: By the end of this lesson, Ss will be able to recognize their mistakes in test and know how to correct I. Knowledge: Knowlegde in the test II. Skill: Writing III. Preparation: Teacher: Lesson plan, writing test B.Teaching procedure: I. Settlement: - Greeting - Check attendence II. Checking: Not check III. New lesson: -T gives their test back and lets Ss 20 minutes to do the test again and compare with each other, then T corrects Answer key: I. (0.25/each) 1. c 2. d 3. b 4. a 5. a 6. b 7. b 8. c 9. d 10. c II. (0.25/each) 1. c 2. a 3. a 4. c 5. d III. (0.25/each) 1. d 2. d 3. c 4. d 5. c 6. b 7. d 8. c 9. a 10. a 11. d 12. b 13. d 14. c 15. d 16. d 17. b 18. a 19. c 20. b IV. (0.25/each) 1. d 2. c 3. b 4. c 5. a Period 50 UNIT 8: CELEBRATIONS Lesson 1 : Getting started - Listen and read + Listen(65,66&68) + Aim : Reading a text about some celebrations in the would for details and filling the missing words listening to a song + Objective : By the end of the lesson, students will know more about the popular celebrations in the world and to complete a song. + Teaching aids : Textbooks – pictures - cassette + Teaching procedure : Stage Activities Work arrangement Warm up: (4’) Pre-reading: (12’) While-reading: (14’) Matching Match pictures with suitable words about the celebrations. P.1: Easter – P.2: wedding P.3: Birthday – P.4: Christmas P.5: Mid – fall festival – P.6 Lunar New year/ I a) Pre – teach vocabulary: - Occur (v) # happen / take place. - decorate (v) /deksreit/ Using the pictures to elicit this verb. - Freedom (n) =/= slavery (n) - Passover (n) : Lễ Qủa Hải How do you say “Lễ Qủa Hải” in English ? - Easter (n): Lễ Phục Sinh What do three eggs represent ? - Jewish (adj) : thuộc Do Thái, người Do Thái - Parade (n) # march (n) (picture) - Auld Lang Syne → The good old days ( a song) (Translation ). - acquaintance ( n ) ( Translation ) - Trusty ( adj ) b) Checking vocabulary: rub out and remember. II. Pre – questions: 1) Which celebrations are mentioned in the text ? 2) What are they ? + Read and check Answer keys: 1) three celebrations are mentioned in the text. 2) They are lunar new year, Passover and Easter. + Read and complete the table. Group work Teacher- class Teacher- class Teacher- class celebration When ? activities food country Text In late January or early February - cleaning and decorating homes. - Enjoying special food. Sticky rice cakes Viet Nam Passover In late march or early April - Celebrating freedom from slavery. - Eating special meal Special meal called the Seder Israel Easter Around the same time us Passover - crowding the streets to watch colorful parades Chocolate or sugar eggs Mary countries. Post reading: (13’) Homework (2’) - Give feedback Have students read the song and work in pairs to guess the works in the blanks. - Give feedback. Listen to the song and check their guess. Answer keys: a: days b: take c: mind d: hand e: kindness. + Students work in pair, basing the given questions. 1) When does text / Passover / Easter Occur ? 2) What do our / their people do at text / Passover / Easter ? 3) What special food do they eat ? 4) which country celebrates text / Passover Easter ? + Retell what you know about text - Boring the grids to write three paragraphs about the above celebrations . - Prepare lesson 2 of unit 8 – speaking on page 66 – 67. Pair work Individual work Period 51 UNIT 8: CELEBRATIONS Lesson 2: Speak - Language focus: 3 & 4 (P67&.66, 71-73) Aim: - Further practice in adverbial clauses of concession. Objectives: By the end of the lesson, students will be able to give and respond to compliments and will be able to use: though / although / even though / to combine sentences + Teaching aids: Textbooks – picture + Teaching procedure: Stage Activities Work arrangement Warm-up (5’) Pre-speaking (10’) While-speaking (7’) Presentation (10’) Homework (3’) Revision of adjectives: Get students to make sentences I have a/an + adj + friend Examples: S1: I have an active friend. a beautiful a clever a dirty Go on until the last students with the adjective beginning with the letter “Y” I.a) Pre-teach vocabulary: - active (adj) (example) - activisit (n) (translation) - (to) nominate -> to be nominated - Nomination (n) - a charity program (n) - (to) congratulate à congratulations. - due to ( adj ) # caused by - bureau ( n ) # a business office / department. b) Checking vocabulary: slap the board II. Model sentences: - Set the scene: Trang has just won the first prize in the English speaking contest. What does Mai say to pay Trang a compliment ? and what does Trang respond ? Mai: well done, Trang Trang: Thanks - Ask students how to give and respond to compliments. + Give a compliment: - Well done - That ‘s a great / on excellent + noun - Congratulation on ………….. - Let me congratulate you on …………….. + Respond to a compliment: - Thanks / thanks a lot - It’s very nice / kind of you to say so / that very kind of you. Word cue drill: a) Trang / win the fist prize / English speaking contest. - Well done / thanks b) Huyen / make / beautiful cake - Well done / thanks c) Tuan / active student / take charity activities / Tuan / nominate / activist – congratulations / nomination it / nice / say d) Hoa / bring / class / picture / paint - That / excellent drawing - That / kind / you / say Teacher presents the situation and gets students in groups to make up suitable dialogue. Example: Tam has just passed the graduation examination. Friends: Congratulations! Tam: Thanks a lot. + win the cooking contest. + buy a new water. - Set the scene: Thu Ha is not satisfied with her preparation for Text, Thu Ha has decorated her house and made plenty of cakes. Ask students to combine two sentences above into one by using a connective: even though teacher models and gives it form: Even though / though / although + adverbial clause of concession. - Do exercise 2 on page 72 From sentence b to sentence f. - Give feedback by reading aloud in front of the class. - Do exercise 4 on page 72 – 73. From sentence “ a ” to sentence “ d ”. Give feedback. - Make three sentences with although. - Learn new words and write exercises: 3 & 4 into your notebooks. - Prepare lesson 4 of unit 8 ( Read ) Whole class Teacher-class Individual work Individual work Teacher - class Individual Period 52 UNIT 8: CELEBRATIONS Lesson 3: Read (P.68-69) [[[ +Aim: Reading for details about children’s emotion on Father’s Day. +Objectives: By the end of the lesson, students will know more about the opinion, feelings and memories of children about their father on the Father’s Day in the USA and in Australia. + Teaching aid: Textbooks. + Teaching procedure: Stage Activities Work arrangement Warm-up (7’) Pre-reading (13’) While reading (12’) Post reading (10’) Homework (3’) Pelmanism A: Women’s Day – Teacher’s Day. ( 1 ) ( 2 ) - Vietnamese Independence Day. ( 3 ) Children’s Day – May Day – Christmas Day. ( 4 ) ( 5 ) ( 6 ) B: March, 8th – December 25th ( a ) ( b ) June 1st – September 2nd ( c ) ( d ) November 20th – May 1st ( e ) ( f ) I.a) Pre-teach vocabulary: - hug ( n ) ( translation ). - considerate ( adj ) ( translation ). - generous ( adj ) ≠ mean ( adj ) - priority ( n ) ( translation ). - sense of humor ( n ). - distinguish ( v ) → distinguish . . . from . . . - terrible ( adj ). b) Checking vocabulary: Rub out and remember. II. True / False statements prediction. 1) Rita’s father trucker him / her / how to love, cry and laugh. 2) Rita’s father loves him so much that no words can describe. 3) Jane’s father cried on her wedding day. 4) Bob’s father is very mean. a) Reading and checking: Answer keys: 1: T - 2: T - 3: T - 4: F. b) Comprehension questions: Read and answer the questions on P. 69 Answer keys: 1) I think Rita sends this card to his father. 2) He is possibly dead. These ideas may tell about that . . . how much you are missed . . ., I now have children Dad. 3) His sense of humor maker him different from others. 4) The best person in the world: a teacher, a care taker, a friend, a mother . . . Teacher as

Các file đính kèm theo tài liệu này:

  • docGiáo án lớp 9 theo chuẩn mới nhất.doc
Tài liệu liên quan