Tiếng Anh 10 the first term examination

London, the capital of GREAT Britain, is one of the largest cities in the world. It is also a very old city, dating back nearly 2,000 years to days of the Roman Empire.

London, which is located on the River Thames and near the Atlantic coast, is one of the busiest centers of commerce and finance in the world.

People of many nationalities and occupations can be found in this historic city. In the shopping areas, a wide range of goods is offered to the public. People travel about the large, busy city in subways or on double-decked buses.

At the center of London is Trafalgar Square, with its tall statue of Admiral Horatio Nelson, a British hero. Other attractions for visitors to London include Bucking Palace, the Tower of London, St. Paul’s Cathedral, the British Museum, and many lovely parks and gardens. Many visitors also go to Parliament to watch the British lawmakers at work in the House of Commons and the House of Lords.

 

doc23 trang | Chia sẻ: leddyking34 | Ngày: 14/05/2013 | Lượt xem: 2352 | Lượt tải: 5download
Bạn đang xem nội dung tài liệu Tiếng Anh 10 the first term examination, để tải tài liệu về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
.......................................................................................................... 40. How long have you been in Dalat?” She said to me She asked....................................................................................................................... 41. been / our / a / has / built / village / new / just /in / school. ………………………………………………………………………………… 42. Because it is raining, she goes to school late Because of ………………………………………………………………………….. 43. They (already watch) ……………. this book. …………………………………………………………………………………………. 44. sister / going / get / next / my / is /to / married / week . ………………………………………………………………………………… 45. She (do) …………….her homework since we came. ……………………………………………………………………………………… 46.There is No parking sign. I do not take notice of it. .(combine two sentences using relative clause) …………………………………………………………………………………… THE END ANSWER KEY(TEST :1) 1D 16D 2B 17D 3C 18C 4B 19D 5A 20A 6A 21C 7C 22A 8A 23C 9A 24B 10B 25D 11D 26B 12C 27D 13A 28A 14B 29A 15D 30D 31. A new school has been just built in our village. 32. My sister is going to marry next week 33. The old soldiers were holding a service for the deaf 34. What’s the matter with this radio? 35. He said that he had been at home the day before. 36. In spite of his intelligence, he doesn’t do well at school. 37. He said that they had an English class that day. 38. Mary asked Tom if he watched that play. 40. She asked me how long I had been in Dalat. 41. Because of its raining, she goes to school late 42/ have already watched 43. has 44. have met 45. There is a No Parking Sign of which I do not take care 46. Mr Brown is the man to whom I am responsible for my work CLASS : 10 THE SECOND TERM EXAMINATION NAME: SUBJECT: ENGLISH TIME : 60 MINUTES Câu 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 a O O O O O O O O O O O O O O O O O b O O O O O O O O O O O O O O O O O c O O O O O O O O O O O O O O O O O d O O O O O O O O O O O O O O O O O Câu 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 a O O O O O O O O O O O O O O O O O O b O O O O O O O O O O O O O O O O O O c O O O O O O O O O O O O O O O O O O d O O O O O O O O O O O O O O O O O O Test 1 I –Pick out the word which has the underlined parts pronounced differently from the rest 1. a. developed b. located c. founded d. completed 2. a. capital b. liberty c. empire d. mingle II - Choose the word which has the main stress on the syllable differently from the others : 3. a. locate b. mingle c. develop d. attract 4. metropolitan b. situation c. population d. historical III - Choose the best answer a, b, c, or d for each sentence : 5. Power plants are increasingly located outside metropolitan areas. a. belongs to a big or capital city b. in a industrial city c. of a busy suburb d. relating to a remote suburb. 6. ‘How was the exam?’ ‘Well, it was quite easy- ........................ we expected.’ a. more easy that b. more easy than c. easier than d. easier as 7. ‘ I ................... g to the football match this evening. Would you like to come?’ ‘ Yes, I ‘d love to. What time .................? a. go / does it start b. am going/ will it start c. am going / does it start d. will go / is it started 8. The tournament is to be jointly hosted by Indian, Pakistan and Sri Lanka. a. combining many people or groups b. connecting two or more people or groups c. becoming a group of people. D. involving two or more people or groups 9. ‘ You look........... when you see me.’ ‘Yes. I think you are in China.’ a. astonish b. astonishing c. astonished d. astonishingly 10. Do you see the video store? I was sure it was on .............. Main Street. I think it’s on ............ side street, but I’m not sure which one. a. the /the b. the /a c. a/ Ø d. Ø / a 11. There’s a love story in it, and it’s very funny. I suppose you’d call it a ...................... a. horror film b. detective film c. romantic comedy d. thrill 12. He’s really delighted with his new CD player. a. pleased b. angry c. entertained d. annoyed 13. A: I’m leaving for lunch. ....................................................... B: Thanks, but I can’t right now. I’m really busy. a. Do you come? B. Could you come? c. Do you feel like going? D. Would you like to come? 14. A: Let’s play some music. B: ........................................................................................ a. Yes, please b. Thank you c. Certainly d. Good idea. 15. Human infants have a gestation period of nine months. a. the time during which a human baby develops inside its mother b. the time when a stomach digests food c. the time of eating food d. the time of growing up 16. . We haven’t any ........................ with him for several years. a. communication b. expression c. excitement d. entertainment 17. When the wastes are poured into the atmosphere, the air becomes contaminated and unpleasant to breathe. a. dense b. dirty c. pure d. spoiled 18. . Cuc Phuong National Park is ........................... 160 km South West of Ha Noi. a. lied b. established c. abandoned d. located 19. I’ve known him ........................ we was in college. a. until b. for c. since d. during 20. ...................... New York is not the capital of the USA, it is the home of the United Nations. a. Because b. In spite of c. Otherwise d. Although 21. Some spices of rare animals are in danger of ............................. a. extinct b. extinctive c. extinction d. extincting 22. This film tells the remarkable story of .................... actor. a. a disabled b. the disabled c. disabled d. an disabled IV. Identify the one underlined word or phrase – a, b, c or d – that must be changed for the sentence to be correct: 23. She’s read some books that discusses the time when this city was underdeveloped. A b c d 24. It was not until they had been the movie stars the crowd outside the movie A b c would not disperse. d 25. The first modern type of printing press was invented with a German, a b c Johannes Gutenberg, in 1439 d 26. Why not you try the cake I have just made? a b c d V: Writing: 27. New York/ founded/ 1624/ the Dutch / called / New Amsterdam a. New York was founded in 1624 by the Dutch, which is called New Amsterdam. b. New York was founded in 1624 by the Dutch, who called it New Amsterdam c. New York , founded in 1624 by the Dutch, who called it New Amsterdam. d. New York , which was founded in 1624 by the Dutch, called New Amsterdam. 28. laws / must/ some/ pass/ help/ protect/ environment a. Some laws must pass to help protect our environment. b. Some laws must be passed to help protect our environment. c. Some laws must be passed to help to protect our environment. d. Some laws must passed to help protect our environment. 29. Had it not been for the attendance of the famous film star, the party couldn’t have been a success. a. The famous film star didn’t attend, so the party was a failure. b. If the famous film star hadn’t attended, the party could have been a success. c. The party was successful without the attendance of the famous film star. d. The only reason the party was a success that a famous film star attended. 30. The plants may develop differently. The plants live on that island. a. The plants live on that island may develop differently. b. The plants that live on island may develop differently. c. The plants, which live on that island, may develop differently. d. The plants whose live on that island may develop differently. 31. Make question with the underline word: He takes a holiday once a year. How does he take a holiday? b. How does he takes a holiday? c. How often does he take a holiday? d. How often does he takes a holiday? VI .Read the passage and do the tasks below : Las Vegas, Nevada, is the most famous city for gambling in the United States. Some people say that Las Vegas is a mispronunciation of ‘ lost wages’. The casinos and hotels have so many neon lights that people call this city in the desert ‘ The City of Lights’. Each of the big hotels in Las Vegas is special. Going into one is like entering another world. One hotel is like ancient Egypt. Another is like a tropical island. Still another is like New York City. These hotels have shows with famous entertainers. Everything looks expensive. But the rooms cost half the price of the rooms in other places. And the restaurants have all-you-can-eat meals for very little money. That’s because the hotels make their money from the gambling casinos. Las Vegas started in 1905 as a small train stop. There were only a few building in the middle of the desert. In 1946, a famous gangster named Bugsy Seigel built first casino. He was murdered in 1947. this made him and Las Vegas more famous! In the early 1950s, tourist went to Las Vegas not only to gamble. They went to watch atomic bomb tests in the desert outside the city. In those days, people didn’t know it was dangerous. They thought it was exciting. Las Vegas is also famous for its many wedding chapels. Like all of Las Vegas, they are open twenty-four hours a day. Getting married is easy. A couple just pays a few dollars for a license, and they can get married immediately. They don’t have to wait. Many famous movie stars were married in Las Vegas It is interesting that Las Vegas has more churches for its population than anywhere else in the United States. That’s not counting wedding chapels. Another interesting fact is that tourists have a greater chance of having a heart attack in Las Vegas than in any other American city. 32. Some people think Las Vegas means ........................................ a. ‘Lost Desert’ b. ‘ The City of Lights’ c. ‘Diamond in the Desert’ d. ‘Lost Wages’ 33. Why is Las Vegas called ‘The City of Lights’? a. Because it gets a lot light in the night. b. Because of bright lights of the city. c. Because it has so many street lights. d. Because the casinos and hotels have their neon lights on all day and night. 34. A Big hotel in Las Vegas ............................... a. costs a lot of money to stay in b. is like a tropical island c. looks expensive d. earns profits from its casino 35. Originally, Las Vegas ................................ a. was a train stop b. was a desert c. had few buildings d. located in the middle of the desert. Name : Class:10 Test 1: Combine the following sentences by changing the second sentence into a relative clause. Use commas for non-defining relative clauses:(1m) The secretary can give you the information. She sits at the first desk on the right. ............................................................................................................................... Professor Johnson is to visit the university next week. I have long admired him. ............................................................................................................................... The playground wasn’t used by those children. It was built for those children. ............................................................................................................................... A doctor has had to retire through ill health. We know him. ............................................................................................................................... II. Rewrite the following sentences, using It is / was not until .................. (0.5m) They couldn’t leave the stadium until 2.30. ....................................................................................................................... She isn’t allowed to open her presents until her birthday. ....................................................................................................................... III. Correct form of the verbs:(1m) If I (know).............................................. that there was a test yesterday, I (study).................................... If you have enough time, please (paint).................................... the chair before you leave. I (accept) ..................................if they invite me to the party. 4. Had you known your address, we (write )........................................... you a letter Make the questions for the underlined words / phrases in the following sentences.(0.5m) I pass Mark’s house early in the morning. ...................................................................................................................... The film is boring. ...................................................................................................................... The end CLASS : 10 THE SECOND TERM EXAMINATION NAME: SUBJECT: ENGLISH TIME : 60 MINUTES Câu 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 a O O O O O O O O O O O O O O O O O b O O O O O O O O O O O O O O O O O c O O O O O O O O O O O O O O O O O d O O O O O O O O O O O O O O O O O Câu 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 a O O O O O O O O O O O O O O O O O O b O O O O O O O O O O O O O O O O O O c O O O O O O O O O O O O O O O O O O d O O O O O O O O O O O O O O O O O O Test 2 I. Identify the one underlined word or phrase – a, b, c or d – that must be changed for the sentence to be correct: 1. She’s read some books that discusses the time when this city was underdeveloped. A b c d 2. Why not you try the cake I have just made? a b c d 3. It was not until they had been the movie stars the crowd outside the movie A b c would not disperse. d 4. The first modern type of printing press was invented with a German, a b c Johannes Gutenberg, in 1439 d II - Choose the best answer a, b, c, or d for each sentence : 5. Do you see the video store? I was sure it was on .............. Main Street. I think it’s on ............ side street, but I’m not sure which one. a. the /the b. Ø / a c. a/ Ø d. the /a 6. There’s a love story in it, and it’s very funny. I suppose you’d call it a ...................... a. romantic comedy b. detective film c. horror film d. thrill 7. He’s really delighted with his new CD player. a. pleased b. entertained c. angry d. annoyed 8. A: I’m leaving for lunch. ....................................................... B: Thanks, but I can’t right now. I’m really busy. a. Do you feel like going? B. Do you come? c. Could you come? D. Would you like to come? 9. A: Let’s play some music. B: ........................................................................................ a. Good idea b. Thank you c. Certainly d. Yes, please. 10. Power plants are increasingly located outside metropolitan areas. a. relating to a remote suburb. b. in a industrial city c. of a busy suburb d. belongs to a big or capital city 11. ‘How was the exam?’ ‘Well, it was quite easy- ........................ we expected.’ a. more easy that b. easier than c. more easy than d. easier as 12. When the wastes are poured into the atmosphere, the air becomes contaminated and unpleasant to breathe. a. dirty b. dense c. pure d. spoiled 13. . Cuc Phuong National Park is ........................... 160 km South West of Ha Noi. a. lied b. located c. abandoned d. established 14. I’ve known him ........................ we was in college. a. until b. since c. for d. during 15. ...................... New York is not the capital of the USA, it is the home of the United Nations. a. In spite of b. Because c. Otherwise d. Although 16. . We haven’t any ........................ with him for several years. a. excitement b. expression c. communication d. entertainment 17. Some spices of rare animals are in danger of ............................. a. extinct b. extinction c. extinctive d. extincting 18. This film tells the remarkable story of .................... actor. a. the disabled b. a disabled c. disabled d. an disabled 19. ‘ I ................... to the football match this evening. Would you like to come?’ ‘ Yes, I ‘d love to. What time .................? a. am going/ will it start b. go / does it start c. am going / does it start d. will go / is it started 20. The tournament is to be jointly hosted by Indian, Pakistan and Sri Lanka. a. connecting two or more people or groups b. combining many people or groups c. becoming a group of people. D. involving two or more people or groups 21. ‘ You look........... when you see me.’ ‘Yes. I think you are in China.’ a. astonishing b. astonish c. astonished d. astonishingly 22. Human infants have a gestation period of nine months. a. the time of growing up b. the time when a stomach digests food c. the time of eating food d. the time during which a human baby develops inside its mother III–Pick out the word which has the underlined parts pronounced differently from the rest 23. a. located b. developed c. founded d. completed 24. a. liberty b. capital c. empire d. mingle IV - Choose the word which has the main stress on the syllable differently from the others : 25. a. locate b. develop c. mingle d. attract 26. metropolitan b. population c. situation d. historical V .Read the passage and do the tasks below : Las Vegas, Nevada, is the most famous city for gambling in the United States. Some people say that Las Vegas is a mispronunciation of ‘ lost wages’. The casinos and hotels have so many neon lights that people call this city in the desert ‘ The City of Lights’. Each of the big hotels in Las Vegas is special. Going into one is like entering another world. One hotel is like ancient Egypt. Another is like a tropical island. Still another is like New York City. These hotels have shows with famous entertainers. Everything looks expensive. But the rooms cost half the price of the rooms in other places. And the restaurants have all-you-can-eat meals for very little money. That’s because the hotels make their money from the gambling casinos. Las Vegas started in 1905 as a small train stop. There were only a few building in the middle of the desert. In 1946, a famous gangster named Bugsy Seigel built first casino. He was murdered in 1947. this made him and Las Vegas more famous! In the early 1950s, tourist went to Las Vegas not only to gamble. They went to watch atomic bomb tests in the desert outside the city. In those days, people didn’t know it was dangerous. They thought it was exciting. Las Vegas is also famous for its many wedding chapels. Like all of Las Vegas, they are open twenty-four hours a day. Getting married is easy. A couple just pays a few dollars for a license, and they can get married immediately. They don’t have to wait. Many famous movie stars were married in Las Vegas It is interesting that Las Vegas has more churches for its population than anywhere else in the United States. That’s not counting wedding chapels. Another interesting fact is that tourists have a greater chance of having a heart attack in Las Vegas than in any other American city. 27. Some people think Las Vegas means ........................................ a. ‘ The City of Lights’ b. ‘Lost Desert’ c. ‘Diamond in the Desert’ d. ‘Lost Wages’ 28. Why is Las Vegas called ‘The City of Lights’? a. Because it gets a lot light in the night. b. Because it has so many street lights. c. Because of bright lights of the city. d. Because the casinos and hotels have their neon lights on all day and night. 29. A Big hotel in Las Vegas ............................... a. is like a tropical island b. costs a lot of money to stay in c. looks expensive d. earns profits from its casino 30. Originally, Las Vegas ................................ a. had few buildings b. was a desert c. was a train stop d. located in the middle of the desert. VI: Writing: 31. New York/ founded/ 1624/ the Dutch / called / New Amsterdam a. New York , founded in 1624 by the Dutch, who called it New Amsterdam.. b. New York was founded in 1624 by the Dutch, who called it New Amsterdam c. New York was founded in 1624 by the Dutch, which is called New Amsterdam d. . New York , which was founded in 1624 by the Dutch, called New Amsterdam. 32. Had it not been for the attendance of the famous film star, the party couldn’t have been a success. a. The famous film star didn’t attend, so the party was a failure. b. If the famous film star hadn’t attended, the party could have been a success. c. The only reason the party was a success that a famous film star attended d. The party was successful without the attendance of the famous film star.. 33. The plants may develop differently. The plants live on that island. a. The plants live on that island may develop differently. b. The plants, which live on that island, may develop differently.. c. The plants that live on island may develop differently d. The plants whose live on that island may develop differently. 34. Make question with the underline word: He takes a holiday once a year. a. How does he takes a holiday? b. How often does he take a holiday? c. How does he take a holiday? d. How often does he takes a holiday? 35. laws / must/ some/ pass/ help/ protect/ environment a. Some laws must pass to help protect our environment. b. Some laws must be passed to help to protect our environment c. Some laws must be passed to help protect our environment.. d. Some laws must passed to help protect our environment. Name : Class:10 Test 2: Make the questions for the underlined words / phrases in the following sentences.(0.5m) My form teacher is teaching in class. ...................................................................................................................... 2 . Her favorite musician is Van Cao. ...................................................................................................................... II. Rewrite the following sentences, using It is / was not until .................. (0.5 m) Someone didn’t leave the stadium until 2.30. ....................................................................................................................... 2. He doesn’t wait his friends until the bus comes ....................................................................................................................... III. Correct form of the verbs:(1m) 1. If I (know).............................................. that there is a test today , I (study).................................... 2. If he had enough time, he (paint).................................... the chair before you leave. 3. I (accept) ..................................if they invited me to the party. 4. Had you known your address, we (write )........................................... you a letter Combine the following sentences by changing the second sentence into a relative clause. Use commas for non-defining relative clauses:(1m) 1.The lady can give you the information. She sits at the first desk on the right. ............................................................................................................................... 2. Professor Johnson is to visit the university next week. I have long admired him. ............................................................................................................................... 3. The playground wasn’t used by those children. It was built for those children. ............................................................................................................................... 4.A doctor has had to retire through ill health. We know him. ............................................................................................................................... The end CLASS : 10 THE FIRST TERM EXAMINATION NAME………… TIME ALLOTED : 60 MINUTES I –Pick out the word which has the underlined parts pronounced differently from the rest : 1. a. lovely b. wonderful c. month d. hobby 2 a. party b. narrow c. partner d. market 3 a. hair b. railway c. afraid d. aim II - Choose the word which has the main stress on the syllable differently from the others : 4 a. peasant b. background c. diploma d. picturesque 5 a. cartoon b. destination c. photography d. ambitious 6 a. romantic b. subtract c. hardware d. persuade III - Choose the best answer a, b, c, or d for each sentence : 7. I……….. my friend for 2 weeks a. has seen b. saw c. see d. have not seen 8. His son likes………… picture – books . a. to read b. reads c. reading d. read 9. My friend……………. born in 1989. a. was b. is c. am d. were 10. We used to…………… up

Các file đính kèm theo tài liệu này:

  • docTIẾNG ANH 10- kiểm tra ANH VĂN 10 đầy đủ.doc
Tài liệu liên quan