Giáo án Tiếng Anh 11 - Học kì 1

UNIT 6: COMPETITIONS

E. LANGUAGE FOCUS

 Objectives: By the end of the lesson, Ss will be able to:

- Distinguish the clusters /tr/, /dr/, /tw/ and pronounce the words and sentences containing them correctly.

- Understand reported speech with gerund and use these structures to solve communicative tasks.

 Teaching aids: Textbook, handouts

 Method: Communicative approach.

 

doc117 trang | Chia sẻ: binhan19 | Ngày: 20/03/2019 | Lượt xem: 30 | Lượt tải: 0download
Bạn đang xem trước 20 trang tài liệu Giáo án Tiếng Anh 11 - Học kì 1, để xem tài liệu hoàn chỉnh bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
attendance II. Check up: - Ask Sts to go the board and talk about a kind of volunteer work their friends and they usually do to help people. III. Warm up: Quiz - a formal letter 1. You write your address in .. of the letter. 2. The address of the receiver should be written on .. starting below our address. 3. We can write .. on the right or the left on the line after the address you are writing to. 4. When the letter starts Dear Sir/Madam, you end it with .. 5. When the letter starts Dear Dr Smith, you end it with .. 6. It is not a good idea to use .. such as I’m or can’t. IV. Before you write: Task 1 - Ask Ss to read the sample letter on page 52 and discuss the purpose(s) of the letter in pairs. - Call on some Ss to give the answers. - Ask Ss to read the letter again and do task 1 individually. - T checks Ss’ answer by asking some Ss to read their answer out loud. - Elicit corrective feedback from other Ss and give the correct answers when necessary. V. While you write: Task 2 - Before Ss write the letter, T asks them to read the instruction carefully. - T gets Ss to write the letter in 15 minutes. - Go around to observe and to offer help. VI. After you write: Feedback on Ss’ writings - Ask Ss to exchange their writing with another student for peer correction. - Go around and collect mistakes and errors. - Collect some writings for quick feedback. - Write Ss’ typical errors on the board and elicits self and peer correction. - Finally, T provides general comments on the letter. VII. Consolidation and Homework: - T summarizes main points of the lesson. - Ask Ss to improve their writing, taking into consideration their friends. - Prepare next lesson “Language focus”. - Greeting the T - Answer - Do T’s requests OUTLINE ÚT NHI - Group work Suggested answers: 1. the top left - hand corner 2. the left 3. the date 4. Yours sincerely, 5. Yours sincerely, 6. contractions - Pair work Suggested answers: - The sample letter is written to thank a donor for donating money. donor /'dounə/: người cho, người tặng - Individual work - The opening of the letter: sentence 1 - The donated amount: sentence 1 - The way the money is used: sentence 2 - The way the receipt is issued: sentence 3 - The gratitude on the donor: sentence 4 - The closing of the letter: yours faithfully - Individual work 9 Chuong Duong Street Hoan Kiem District Hanoi 30 May, 2007 Dear Sir, On behalf of New Future School, I would like to thank you for your generous donation of VND 1 million. Your contribution will make it possible for us to build our school library. A good library can help the students very much in their studying. We will issue a receipt as soon as possible. Once again thank you very much for your kindness. We hope to receive more assistance and cooperation from your company in the future. I look forward to hearing from you soon. Yours faithfully, Le Thi Hoa Principal of New Future School. - Whole class - Whole class ---- @ & ? ---- Preparation date: /10/2012 Teaching date: /10/2012 Period: 26th UNIT 4: VOLUNTEER WORK E. LANGUAGE FOCUS Objectives: By the end of the lesson, Ss will be able to: - Distinguish the sound /w/ and /j/. - Pronounce the words and sentences containing these sounds correctly. - Use gerunds, present participle, perfect gerunds and perfect participles appropriately. Teaching aids: Textbook, chalks, board Method: Communicative approach. Procedure: Teacher’s activities Students’ activities I. Stabilization: - Greeting the class - Checking the students’ attendance II. Check up: - Checking some Sts’ writing III. Warm up: - Bring along a yardstick and whistle to show Sts and ask them what the things are. IV. Pronunciation: Pronouncing the two sounds separately /w/: is a voiced labial-velar approximant. It is articulated with the back part of the tongue raised toward the soft palate and the lips rounded. /j/: is a voiced palatal approximant. It is articulated with the middle or back part of the tongue raised against the hard palate. - T plays the tape (or reads) once for Ss to hear the words containing these two sounds. Then T plays the tape (or reads) again and this time asks Ss to repeat after the tape (or T). Pronouncing words containing the sounds - T asks Ss to practice pronouncing the words in pairs. - T asks some Ss to pronounce the words and gives correction if necessary. Practicing sentences containing the target sounds - T reads the sentences and asks Ss underline the words with the sounds and write /w/ and /j/ under them. - Ask Ss to practice the sentences in pairs. V. Grammar: 1. Gerund (4) Presentation Review the form and uses of gerund. The gerund can be used: a. as a subject of the sentences b. as the complement of the verb “to be” c. after prepositions d. after a number of “phrase verb” which are composed of a verb + preposition/adverb to look forward to, to give up, to be for/against, to take to, to put off, to keep on e. in compound nouns: a driving lesson, a swimming pool, bird- watching f. after the expressions: can’t stand/ help, it’s no good/ use, it’s worth Practice Exercise 1 - T asks Ss to do exercise 1 individually and then compare their answers with another student. - T calls on some Ss to read out their answers. - T elicits peer correction and gives correct answer if necessary. 2. Present participle (7) Presentation The present participle is used in the following ways: a. as part of the continuous form of a verb b. after verbs of movement/position in the pattern: verb + present participle c. verb + object + present participle d. as an adjective e. verb + time/ money expression + present participle f. catch/find + object + present participle g. to replace a sentence or part of a sentence or part of a sentence XEM SÁCH CHỊ THẮM Practice Exercise 2 - Ask Ss to do exercise 2 in pairs. - Ask them to compare answers with another pair. - Call on some Ss to go to the board to write their answers. - Ask the other Ss to feedback and give correct answers. 3. Perfect gerund and perfect participle Presentation (2 dòng) a. Perfect gerund Form: having + PP Use: - It can be used instead of the present form of the gerund when we are referring to a past action. Ex: He was accused of deserting his ship = he was accused of having deserted his ship. - It also is used to emphasize completion in both the past and the future. Ex: The retired teacher recalled having taught. b. Perfect participle Form: having + PP Use: + The perfect participle can be used instead of the present participle when one action is immediately followed by another with the same subject. (Phân từ hoàn thành có thể được dùng thay cho hiện tại phân từ trong câu có hai hành động xảy ra liên tiếp nhau cùng một chủ ngữ) + The perfect participle emphasizes the first action is complete before the second one starts. (Phân từ hoàn thành còn nhấn mạnh hành động thứ nhất hoàn thành trước khi hành động thứ hai bắt đầu) + The perfect participle is necessary when there is an interval (khoảng thời gian) of time between the two actions. (Nhất thiết phải dùng phân từ hoàn thành khi có một khoảng thời gian giữa hai hành động) + It is also used when the first action covered a period of time. (Nó được dùng khi hành động đầu tiên kéo dài trong một khoảng thời gian) Ex: Having been ill for a long time, he appreciated his health more. Practice Exercise 3 - T asks Ss t to do exercise 3 individually and then compare their answers with another student. - T calls on some Ss to read out their answers. - T elicits peer correction and gives correct answer if necessary. VI. Free-Practice: Choose the best answer. 1) The girl ______ behind you is naughty. A. is standing B. standing C. stood D. stands 2) ______ for twelve hours, I felt marvelous. A. Having slept B. Have slept C. Having been slept D. Have been slept 3) By the time their baby arrives, the Johnson hope ______ decorating the new nursery. A. having finished B. to have finished C. having been finished D. to have been finished VII. Consolidation and Homework: - T summarizes main points of the lesson. - Ask Ss to learn by heart all points that have been covered in the lesson and give more examples. - Prepare next lesson “Reading – Unit 6”. - Greeting the T - Answer - Do T’s requests - Guess the objects - Whole class - Individual work - Pair work - Whole class take notes Give examples: - Reading helps you learn English. - Her favorite hobby is reading. - She is good at learning English. - I look forward to hearing from you soon. - He kept on asking for a discount. (giảm giá) - I can’t stand being stuck in traffic jams. - It’s no use/good trying to persuade him. - Whole class Suggested answers: 1. listening 2. bending 3. behaving 4. meeting 5. spending 6. waiting 7. starting - Whole class take note Give examples: - I am working/ She was dancing. - I go shopping everyday. - He came running towards me. - I heard someone playing the guitar I can smell something burning. - It was an interesting film. It’s a bit worrying when the police stop you. - I spend 2 hours doing this exercise. Don’t waste time playing computer games. - If I catch you stealing my apples again, I’ll tell your parents. - We found our dog lying in the bathroom. - Singing to himself, he walked down the road. - Pair work Suggested answers: 1. burning/rising 2. reading 3. lying 4. shopping 5. preparing 6. trying 7. modernizing - Nó được dùng để thay thế hình thức hiện tại của danh động từ khi chúng ta đề cập đến một hành động trong quá khứ. - Nó còn dùng để nhấn mạnh sự hoàn thành của hành động ở cả quá khứ và tương lai. Ex: Switching off the light, we went to bed= Having switched off the light, we went to bed. Ex: She bought a bike and cycled home. Having bought a bike, she cycled home. Ex: Having failed twice, he didn’t want to try again. Ex: He had been living there for such a long time that he didn’t want to move to another town. Having lived there for such a long time that he didn’t want to move to another town. - Individual work Suggested answers: 1. having made 2. having been 3. having been 4. having tied 5. having read 6. having taken - Whole class Suggested answers: Letters in bold - Whole class ---- @ & ? ---- SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO GIA LAI TRƯỜNG THPT LÊ HỒNG PHONG Môn: English. Lớp: 11 (Chương trình Chuẩn) Thời gian làm bài: 15 phút (Không tính thời gian phát đề) (Mã đề: 1) Name: .......................................................................... A. PHONETIC I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words. (1m) 1) A. water B. window C. whole D. whale 2) A. uniform B. useful C. under D. university II. Choose the word that has stress pattern different from that of the other words. (1m) 3) A. volunteer B. nation C. college D. hospital 4) A. support B. suffer C. suggest D. succeed B. VOCABULARY AND GRAMMAR Choose the best answer to complete each sentence. (6ms) 5) Each nation has many people who voluntarily take care ______ others. A. in B. on C. to D. of 6) Some high school students take part in helping the handicapped. A. participate B. complete C. experience D. support 7) He was accused of ______ his ship two months ago A. deserting B. having deserting C. having deserted D. deserted 8) Touch your toes without ______ your knees A. bending B. bend C. bends D. To bend 9) The new law allows school districts to spend more money on less ______ children. A. advantageous B. disadvantageous C. advantaged D. disadvantaged 10) He dreamed of ______ his 20th birthday party held on a luxury boat. A. have B. having C. had D. to have 11) Would you like ______ me some tea? A. make B. to make C. making D. made 12) She smelt something ______. A. burned B. burning C. to burn D. burns 13) They spend much time ______ their homework A. doing B. do C. making D. make 14) I would like to express my thanks ______ the donation from your company A. to B. on C. for D. of 15) The school requires ______ to help organize their fund-raising dinner A. volunteers B. voluntary C. voluntarily D. volunteered 16) The children admitted ______ the glass A. break B. breaking C. having broken D. have broken C. WRITING (2ms) Rewrite the sentences beginning with an appropriate participle (present or past perfect) 1. He had spent his childhood in Oslo, so he knew the city well. " Having spent his childhood in Oslo, he knew the city well. 2. Because I was walking quickly, I soon caught up with her. " Walking quickly, I soon caught up with her. 3. The house was built of wood, so it was clearly a fire risk. " Built/ Being built of wood, the house was clearly a fire risk. 4. Keith spent a lot of time filling in job application forms because he was unemployed. " Being unemployed, Keith spent a lot of time filling in job application forms. ¬ Answer keys: Letters in bold ---- @ & ? ---- Preparation date: /10/2012 Teaching date: /10/2012 Period: 27th UNIT 6: COMPETITIONS A. READING Objectives: By the end of the lesson, Ss will be able to: - Develop such reading micro-skills as scanning for specific ideas and identifying meaning in text. - Use the information they have read to discuss the related topic. Teaching aids: Textbook, handouts, pictures about competitions Method: Communicative approach. Procedure: Teacher’s activities Students’ activities I. Stabilization: - Greeting the class - Checking the students’ attendance II. Check up: - Ask Sts to go the board and talk about the usage of gerund and present participle. III. Warm up: - Get Ss to work in pairs, matching the 4 given competition with the correct pictures on page 66. - Check the answer with the whole class. - Get Ss to tell which of these competition they like most and why. T gets Ss to name some other competitions that they know or have ever participated in and elicits their comments on the events. IV. Before you read: - Introduce the topic of the lesson and get Ss to work in pairs and answer the questions on page 67. - Call on some Ss to answer the questions. Ask Ss to give reasons for their answers. T helps Ss to express their ideas. Vocabulary pre- teach OXFORD representative (n) [,repri'zentətiv]: competition (n) [,kɔmpə'ti∫n]: to compete against / with somebody in / for something competitive (a) [kəm'petətiv]: competitor (n) [kəm'petitə]: to take part in st/doing st = to participate in st/doing st stimulate (v) ['stimjuleit]®stimulation (n) annual (a) ['ænjuəl] = yearly sponsor (v,n) ['spɔnsə]: judge (n) ['dʒʌdʒ]: announce (v) [ə'nauns]: - Ask Ss to practice the new words and make sentences from the new words. - Then ask Ss to guess what they are going to read about. V. While you read: Set the scene: You are going to about a school’s competition. Task 1 - Get Ss to read the passage silently and then do Task 1. - Check the answers with the whole class. - Check Ss’ understanding all these words correctly by calling on some Ss to tell the meaning of the words in Vietnamese. Task 2 - Ask Ss skim the 6 questions to understand them. - Ask them to read carefully the passage again. - Then T gets Ss to check their answer with a partner. - Call on some Ss to read aloud their answers and ask them to explain their choices. - Give the correct answers. Task 3 - Ask Ss to read Para 5 again and complete the sentences. - Call on some Ss to write their answers on the board and ask them to explain their choices. VI. After you read: - T reads the poem aloud once or twice and get Ss to repeat each line after her/him. - Let Ss practice reciting the poem in their own groups. - Call on different groups to read the poem and ask the class to decide who the best performers are. - Ask them to translate the poem into Vietnamese. VII. Consolidation and Homework: - T summarizes main points of the lesson. - Ask Ss to learn by heart the new words and make sentences from them. - Prepare next lesson “Speaking”. - Greeting the T - Answer - Do T’s requests - Pair work a. Quiz: Road to Mount Olympia b. London Marathon c. Sao Mai Television Singing contest d. Olympic Games - Pair work Suggested answers: 1. Yes, Because I want to overcome myself. 2. Yes, I do. I like to win in Quiz: “Road to Mount Olympia”. 3. No, it isn’t. Because I think the most important thing is having a chance to participate in a competition, learning from other competitors and enjoy ourselves. người đại diện cuộc thi đấu tranh đua với ai có tính cạnh tranh người thi đấu tham gia khuyến khích hàng năm đỡ đầu, bảo trợ giám khảo thông báo - Individual work Suggested answers: 1. d 2. f 3. e 4. c 5. b 6. a - Individual work and pair work Suggested answers: 1. The representatives of 3 classes of the (speaker’s) school. 2. The aim was to stimulate the spirit of learning English among students. 3. The Ss’ Parents Society. 4. They had to complete 5 activities in all. On competition of each activity, they had to answer the questions in the worksheets within 2 minutes. 5. They had to observe and score the Ss’ performance. A maximum score for each activity was 15. At the end of the competition they would announce the total score of each group. The group that got the highest scores will be the winner. 6. A set of CDs for studying English and an Oxford Advanced Learner’s Dictionary. - Group work patter ['pætə]: tiếng tí tách, tiếng lộp độp (mưa rơi) Window – pane /'windou'pein/ ô kính cửa sổ Suggested answers: 1. . to recite/complete the poem because he could not remember the last sentence. 2. . became the winner of the competition. 3. . 60 points. 4. . “For me the important thing was our participation in the competition and the enjoyment we had from it”. - Whole class - Whole class ---- @ & ? ---- Tổ trưởng kí duyệt 15/10/2012 Hứa Thị Hoài Thanh WEEK 10th Preparation date: /10/2012 Teaching date: /10/2012 Period: 28th UNIT 6: COMPETITIONS B. SPEAKING Objectives: By the end of the lesson, Ss will be able to: - Ask for and give information about types of competitions. - Talk about a competition or contest. Teaching aids: Textbook, handouts, pictures about competitions Method: Communicative approach. Procedure: Teacher’s activities Students’ activities I. Stabilization: - Greeting the class - Checking the students’ attendance II. Check up: - Asking a student to read the passage, answer T’s questions. III. Warm up: Handouts: General knowledge quiz - T delivers the handouts in which have the questions for Ss to choose the correct answers. 1. Which language has the most native speaker? a. Bengali b. English c. Mandarin Chinese d. Spanish 2. What is the largest country (by area) in the world that has a land border with only one other country? a. Australia b. Canada c. India d. United States 3. In which country will the 2008 Olympic Games held? a. China b. Germany c. Greece d. United States 4. In which country is Mount Everest? a. Tibet b. Nepal c. Finland d. Switzerland 5. Which continent has the biggest population? a. Africa b. Europe c. America d. Asia IV. Before you speak: Task 1 - Introduce the task and gets Ss to do it individually. - Explain the meaning of the new words. - Call on different pairs to report their answers. T should encourage them to explain why they like or dislike a game/contest and help them to express their ideas when necessary. V. While you speak: Task 2 - Introduce the task and call on one or two pairs of Ss to read aloud the sample dialogue. - Ask Ss to read the useful expression on page 69 and explain the new words. - Giving more structures: Asking for opinions: What do you think about..? What your opinion about..? How do you feel about..? Do you like..? Giving opinions I think..is/ are good/ fun/ great/ wonderful/ perfect/ interesting I think in my opinion.. From my point of view.. As I see it.. - Put Ss into pairs and get them to make similar dialogue, using the structures they have learnt. - Go around to check and to offer help. - After that T calls on some pairs to perform their dialogue. VI. After you speak: Task 3 - Put Ss in groups of 3 or 4. T tells each group to choose a famous TV game or competition and work out details about it. - Go around to check and to offer help. - After Ss have finished, T call on each group to come the front. The whole class will ask questions about the game/contest and guess what game, contest it is. VII. Consolidation and Homework: - T summarizes main points of the lesson. - Ask Ss to write a paragraph about a game show they like. - Prepare next lesson “Listening”. - Greeting the T - Answer - Do T’s requests - Group work Suggested answers: 6. Which famous pop musician sang at Princess Diana’s funeral? a. Mariah Carey b. Elton John c. Ricky Martin d. Celine Dion 7. Which is the nearest star? a. The Moon b. Jupiter c. The Sun d. Mars 8. Who discovered America? a. Christopher Columbus b. James Cook c. Great Khan d. King Henry VIII 9. Who wrote the song entitled “Yesterday”. a. John Lennon b. Paul McCartney c. Yoko Ono d. George Harrison 10. How many legs does a butterfly have? a. 3 b. 4 c. 5 d. 6 Answer: 1. c 2. b 3. a 4. b 5. d 6. b 7. c 8. a 9. b 10. d - Individual work and pair work Ex: My partner likes..but I dislike it Both of us like/dislike.. Neither my partner nor I like.. Neither of us like.. - Pair work - Group work - Whole class - Whole class ---- @ & ? ---- Preparation date: /10/2012 Teaching date: /10/2012 Period: 29th UNIT 6: COMPETITIONS C. LISTENING Objectives: By the end of the lesson, Ss will be able to: - Develop extensive listening skills. - Use the information they have listened to for other communicative tasks. Teaching aids: Textbook, handouts, cassette tapes Method: Communicative approach. Procedure: Teacher’s activities Students’ activities I. Stabilization: - Greeting the class - Checking the students’ attendance II. Check up: - Ask Sts to go the board and talk about a competition or contest you have recently joined or seen. III. Warm up: Jumbled words - T divides the class into groups of 3 or 4. - Give each group one card containing 10 words whose letters are jumbled and ask Ss to rearrange the letter to make good words. The group which finishes the task first with the most correct words will be the winner. The card 1. tohamarn 2. sifihn 3. renurn 4. chiatelt 5. crae 6. conpahim 7. nurning 8. centadis 9. storp 10. cirang IV. Before you listen: - T uses the picture in the textbook to introduce the topic: + What can you see in the picture? + What event is it? + Where do you think the Boston Marathon might take place? + What is the Boston Marathon? + Who do you think can take part in the Boston race? V. While you listen: EXERCISE Task 1 Instruction: You are going to listen about the Boston Marathon. Listen and answer T/F questions. Put a tick in the appropriate box. - Before listening, ask Ss to read through the statements to understand them and underline keys words. - Play the tape once for Ss to listen and do the task. - Check the answer with the whole class. If many Ss cannot answer the questions, T plays the tape one or two more times and pauses at the answer for them to catch. Task 2 - T asks Ss to read through the questions in task 2. - Play the tape again for Ss to answer the questions. - Get Ss to check their answer with a partner. Then T checks with whole class. T should play the tape again and pause at difficult points if many Ss cannot complete the task. VI. After you listen: - Ask Ss to talk about a famous Vietnamese runner or sportsman/ sportswoman that they like. - Put Ss in small group of 3 or 4. - Ask each group will prepare a short biography of a famous Vietnamese runner (or sportsman) and do not let other group know who is this person is. - Go around the class to check and offer help. - After finishing, T calls on the representative of each group to talk about their favourite sportsman/ woman. - Listen and take notes of Ss’ errors. T provides corrective feedback after that. VII. Consolidation and Homework: - T summarizes main points of the lesson. - Do exercises in workbook. - Prepare next lesson “Writing”. - Greeting the T - Answer - Do T’s requests - Group work Suggested answers: 1. marathon 2. finish 3. runner 4. athletic 5. race 6. champion 7. running 8. distance 9. sport 10. racing - Whole class Suggested answers: + We can see two athletes + Boston Marathon + USA + It is held in the USA. + It began at the end of the 19th century. + The Boston race is about 42 km. + Runner

Các file đính kèm theo tài liệu này:

  • docGiao an hoc ki 1_12395412.doc